Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

5,2 млрд грн

На користь дітей стягнули державні виконавці з неплатників аліментів
05 березня, 11:37

Завдяки запровадженню дієвих санкцій проти неплатників аліментів у рамках ініціативи #ЧужихДітейНеБуває державні виконавці Міністерства юстиції стягнули на користь українських дітей 5,2 млрд грн. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає www.kmu.gov.ua.

За словами очільника Мін’юсту, стягнення заборгованості зі сплати аліментів — один з ключових напрямків роботи Міністерства. Законодавчі ініціативи #ЧужихДітейНеБуває, які були реалізовані у 2018 році, суттєво посилили відповідальність неплатників аліментів і продемонстрували вражаючий результат. Лише за минулий рік працівникам Державної виконавчої служби вдалося стягнути понад 4,6 млрд грн аліментів на користь 555 тисяч дітей.

«Проте ми не зупиняємося на досягнутому і продовжуємо захищати економічні права найменших українців. З початку 2019 року наші виконавці стягнули з боржників додатково понад 600 млн грн аліментів. Таким чином, ми досягли показника у майже 5,2 млрд грн, які були повернені дітям», — зазначив міністр юстиції.

Він наголосив, що робота у цьому напрямку триватиме й далі, доки це ганебне явище не відійде в історію.

За його словами, Міністерство юстиції та уряд продовжують активну роботу в рамках ініціативи «Відповідальне батьківство». Наразі, окрім стягнення аліментів, активно впроваджується проект з видачі перших документів малюків у пологових, який нині переріс у комплексну законодавчу ініціативу «Є-Малятко». Завдяки їй батьки зможуть отримати одразу дев’ять послуг, подавши лише одну заявку.

Крім цього, по всій Україні триває запровадження ініціатив, які допомагають батькам виховувати новонароджених українців: «Пакунок малюка» та «Муніципальна няня».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати