Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Барельєф Iгорю Стравинському

У Києві (вул. Лютеранська 28/19) відкрили арт-об’єкт пам’ятний знак на честь видатного композитора і музиканта
24 липня, 12:28
ФОТО БОРИСА КОРПУСЕНКА

Про це повідомляє facebook-портал «Забута спадщина — Forgotten Heritage». Автором проєкту є ювелірний Дім «Лобортас».

—  Раніше ми мали традицію робити меморіальні дошки. Але вони не звертають на себе увагу, а от такі об’єкти підкреслюють привабливість нашого міста, ба більше, розказують історію не тільки будівель, міста, а й людей, які жили в нашому місті. Я дуже радий, що сьогодні ми відкриваємо таку пам’ятну дошку Стравинському, тій людині, яку знає весь світ», — цитує слова мера Києва Віталія КЛИЧКА Укрінформ.

— Ми вперше виступили з ініціативою створення спеціальних арт-об’єктів, що будуть присвячені людям, які вплинули на хід історії усього людства. Це композитори, інженери, скульптори і багато-багато інших, чий внесок виявився вирішальним в історії світового мистецтва, світової культури та світового прогресу. Тож нам пощастило почати з дуже відомої персоналії — Ігоря Федоровича Стравинського, який неодноразово бував у Києві, зробив внесок у всю світову музичну культуру», — сказав Ігор ЛОБОРТАС. — У майбутньому Київ може стати першим містом-музеєм таких арт-об’єктів...

Нагадаємо, проєкт «Видатні особистості, які змінили світ» включає встановлення пам’ятних меморіальних знаків як сучасних арт-об’єктів і здійснюється під патронатом КМДА.

ДОВІДКА «Дня»

Ігор Федорович Стравинський (5 (17) червня 1882 р.—6 квітня 1971 р.) — композитор і диригент, українського козацького походження. Син співака Федора Гнатовича Стравинського. Творча спадщина композитора складається з великої кількості балетів, опер, фортепіанних, камерних, хорових і вокальних творів. Помер у Нью-Йорку (США), похований у Венеції (Італія) у православній  частині кладовища на острові Сан-Мікеле. Райським куточком для творчості маестро називав містечко Устилуг поблизу Володимира-Волинського. У 1990 р. там відкрили перший у світі музей видатного композитора.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати