Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Більше електроенергії з відходів

У Кам’янці-Подільському відкрили технологічну лінію із дегазації сміттєзвалища
28 серпня, 10:12

Про це розповіли у Державному агентстві з енергоефективності та енергозбереження України. «Кам’янець-Подільський впевнено крокує до енергонезалежності. На початку липня у місті запрацювала унікальна потужна теплоелектростанція на біомасі, а вже у серпні відкрито ще один об’єкт — технологічну лінію із дегазації сміттєзвалища», — зазначається у повідомленні.

Установка потужністю 500 кВт вироблятиме близько чотирьох мільйонів кВт*год електроенергії щорічно.

Річний обсяг видобутку біогазу — 2,5 мільйона кубічних метрів на рік. Загальний обсяг інвестицій — 25 мільйонів гривень.

Реалізація цього проекту дозволить зменшити викиди шкідливих речовин у повітря, а також ризик виникнення пожеж на звалищі, акцентують у Державному агентстві з енергоефективності та енергозбереження. Також важливо, що місто отримає 10% від доходу з продажу електроенергії за «зеленим» тарифом.

Загалом статистика показує збільшення біогазових потужностей в Україні. Ще наприкінці 2014 року в Україні було десять біогазових установок загальною потужністю 15 МВт, а на кінець другого кварталу цього року — 29 установок потужністю 41 МВт.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати