Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Боротьба за Бичок – в обхід закону

Щоб укріпити свої позиції в суді, забудовник урочища може застосувати сумнівні документи
15 вересня, 10:02

Учора Київський апеляційний господарський суд почав розгляд апеляції ТОВ «Авеста-Буд» на рішення Господарського суду міста Києва заборонити проведення робіт у заповідному урочищі Бичок. Роботи мають зупинити до кінцевого рішення господарського суду, який розглядає позов прокуратури щодо розриву договору оренди з «Авестою-Буд». Нагадаємо, компанія почала вирубувати дерева у Бичку, котрий є частиною Національного природного парку «Голосіївський», щоб збудувати автозаправку. «Авеста-Буд» орендує 2,6 гектара урочища.

Апеляційний суд ще не виніс рішення по зверненню забудовника: не з’ясовані всі обставини справи, на засіданні чомусь не була присутня третя сторона — представники Київської міської ради. Розгляд апеляції продовжиться 22 вересня.

Тим часом, як повідомив активіст «Екозагону» Михайло Погребиський, «Авеста-Буд» для підсилення своїх позицій в суді зареєструвала у Бичку свою власність. «Це кримінальний злочин! Ми вважаємо, що реєстрація відбулась незаконно, ще й заднім числом, — обурюється активіст. — Один об’єкт зареєстрований 9 листопада 2015 року, йдеться про господарську будівлю, готову на 63%, площею 92 квадратні метри. Такої будівлі там ніколи не було і немає. До останніх днів у Бичку був один ліс». Крім цього, 7 вересня 2016 року «Авеста-Буд» зареєструвала на території Бичка автосалон з автозаправним комплексом. Споруда складається з фундаменту під будівлю компресорної і готова на 17%. Прикметно, що її звели вже після заборони суду на будівництво у Бичку.

«По цих фактах написані заяви, будемо ініціювати кримінальне провадження, — стверджує Михайло Погребиський. — Все, що треба забудовнику, — щоб задовольнили апеляцію, і він зміг продовжити роботи. Якщо суддя адекватна і некорумпована, вона цього не зробить».

Засідання з основного процесу щодо розриву договору оренди заплановано на 20 вересня. «День» слідкуватиме за розвитком ситуації.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати