Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Це не кінець, це тільки початок життя»

Керівник фонду «Ветеранська десятка», генерал-майор у відставці Володимир Гаврилов – учасникам ЛШЖ про ветеранів війни: «Наші військові навіть після страшних випробувань залишаються сильними»
08 липня, 19:18

Цього понеділка учасники Літньої школи журналістики «Дня»-2019 мали зустріч із генерал-майором Збройних сил України у відставці Володимиром Гавриловим, який прослужив у Збройних силах України майже 40 років, остання його посада — аташе з питань оборони при посольстві України у США. Пан Володимир координує декілька міжнародних проектів з реабілітації українських військових через спорт і керує новоствореним благодійним фондом «Ветеранська десятка».

На початку зустрічі пан Володимир запитав «літньошколярів» про їхні заняття та інтереси та розповів про свою доброчинну ініціативу. Студентів вразило, що, маючи високе звання, великий військовий стаж, Володимир Гаврилов не зупинився на досягнутому і започаткував діяльність з реабілітації військових.

«Представники української команди учасників Марафону морської піхоти США, коли повернулись до України, здобули нове життя, побудували плани, не зважаючи на травми, ампутації», – розповів пан Володимир про участь ветеранів АТО у марафоні морських піхотинців США, яка почалась саме з його ініціативи, він координував цей процес. Ця програма має високі цілі, адже мало хто міг би так допомогти воїнам з відновленням ритму життя, допомогти відволіктись від жахів війни на сході.

Володимир Гаврилов, відповідаючи на запитання «школярів», поділився спостереженням, що до 2014 року серед американських громадян небагато цікавилися ситуацією в Україні. Але після залучення України до міжнародних програм та проєктів почалось поступове поширення, накопичення інформації, і в американців сформувалось цілісне бачення політичної обстановки, збройного конфлікту з країною-агресором Росією.

Також гість ЛШЖ розповів, що, оскільки благодійний фонд та громадська організація «Ветеранська десятка» тримається на власних силах, цю діяльність організовувати важко, але з кожним роком обсяг можливостей все-таки розширюється. В 2016 році під час першої участі у Марафоні морської піхоти США у ньому змогли взяти участь небагато людей, зараз, у жовтні, до Америки вирушить значно більше воїнів і, що важливо, нікого не зупиняють ампутації. Колишні військові на протезах бігтимуть 10 км, інші ж – 42 км.

«Ми зараз залучились до переговорів із Шотландією щодо марафонів. Скоро в Україні має з’явитися міжрегіональний марафон за ініціативи «Ветеранської десятки», за принципами, які використовують наші закордонні партнери», – поділився свіжою новиною пан Володимир зі «школярами».

Більше про зустріч – незабаром у «Дні»

ВРАЖЕННЯ

«ВЕЛИКА НАГОДА ЗАМИСЛИТИСЯ ПРО ВЛАСНЕ МАЙБУТНЄ»

Аліса ПОЛІЩУК, Київський національний університет імені Тараса Шевченка:

– Володимир Гаврилов – людина, яка звикла діяти: швидко, виважено, професійно – це видно одразу. Мати змогу спілкуватися з такими особистостями – велика нагода замислитися про власне майбутнє.

Реабілітаційні марафони для військових – велика справа, яку важливо підтримувати. «Люди з інвалідністю мають право залишатися в строю» – це не тільки про армію, а й про долю кожного, хто отримує допомогу «Ветеранської десятки»!

«ЦЯ ДІЯЛЬНІСТЬ ЗАСЛУГОВУЄ ВЕЛИКОЇ ПОВАГИ»

Олександр ШАРIПОВ, Запорізький національний університет:

– Володимир Гаврилов – цікава людина. Генерал-майор, але займається реабілітацією учасників АТО та спрямовує їх на всесвітньовідомі марафони. Як на мене, це заслуговує великої поваги. Він працює у тій сфері, яка не є «грошовитою», але яка є дуже необхідною в наш час, та загалом, під час війни. Мені сподобалася його фраза, що надихає, він порівняв життєву ситуацію з марафонським бігом: «Якщо в тебе щось не виходить – зроби прискорення». Її можна не тільки віднести до реабілітації воїнів АТО, а взагалі йти з таким гаслом по життю.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати