Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чекають усіх охочих за дотримання умов безпеки

У Національному заповіднику «Гетьманська столиця» відкрилися всі музеї
22 липня, 12:28

Від 15 липня заповідник «Гетьманська столиця» відновив роботу усіх музеїв закладу. Тож усі охочі мають можливість відвідати Музей археології Батурина і Будинок генерального судді Василя Кочубея самостійно, а також прослухати пізнавальні екскурсії: в Музеї археології Батурина; Будинку генерального судді Василя Кочубея; Палаці гетьмана Кирила Розумовського; по тимчасовій виставці «Ясновельможні гетьмани. Життя для України» (Гетьманський будинок на Цитаделі).

Як і раніше, гостей радо зустрінуть території заповідника: Цитадель Батуринської фортеці; палацово-парковий ансамбль гетьмана Кирила Розумовського; парк «Кочубеївський»; та заміська резиденція гетьмана Івана Мазепи — Гончарівка.

На відвідувачів чекає приємна несподіванка. Під час карантину співробітники заповідника підготували нову екскурсію під назвою «Серце гетьманського Батурина». Вона передбачає відвідини Цитаделі Батуринської фортеці, Гетьманського будинку із восковими фігурами гетьманів, Музею археології Батурина, Майдану Гетьманської слави та Воскресенської церкви-усипальниці гетьмана Кирила Розумовського.

З міркувань безпеки музеї заповідника можуть прийняти обмежену кількість відвідувачів, тож можлива черга.

Про що варто пам’ятати перед візитом?

1. Треба утриматися від відвідування заповідника, якщо маєте симптоми ГРВІ.

2. Треба одягнути маску до того, як увійшли до музею та не знімати її упродовж всього часу перебування в музеї. Вдягнутою вважається та маска, що щільно прилягає до обличчя й закриває ніс і рот.

3. Дотримуватися дистанції у 1,5 м.

4. У екскурсійній групі у приміщеннях музеїв має бути не більше 5, а по територіях — не більше 10 осіб.

Заповідник працює без обідньої перерви та вихідних.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати