Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Чиста середа» для стели Незалежності

62-метровий монумент причепурять до Дня Києва
21 травня, 12:09
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

22 травня о 12.00 розпочнеться соціальна акція CLEAN DAY, в рамках якої відбудеться миття стели Незалежності. Традиційно організаторами проекту виступить Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація та  сервісна компанія «ІНВАЙТ», ідеться в повідомленні Шевченківської РДА, що надійшла на адресу «Дня».

Нагадаємо, архітектурний ансамбль стели Незалежності являє собою 52-метрову колону, увінчану фігурою дівчини Оранти в українському національному костюмі з калиновою гілкою в руках. Загальна висота монументу                — 62     метри. Зважаючи на висоту монументу, його миття планується здійснювати із залученням спеціального пожежного автомобіля (колінчатого підіймача), за допомогою апаратів високого тиску. Це дасть можливість очистити стелу від накопиченого бруду і пилу. При цьому, у разі потреби, буде використано спеціальний інвентар для кращого видалення бруду, пилу, слідів, залишених птахами, у місцях, де є різьблення та заглиблення. Для миття і чищення колони та основи пам’ятника використовуватимуться професійні мийні засоби, що видаляють кіптяву, вапняні відкладення та графіті. Особливістю таких розчинів є те, що маючи активну дію на забруднення, поверхня каменю від нанесення хімічних засобів не постраждає. Для позолочених елементів основи стели передбачено миття виключно чистою водою, щітками, м’якими серветками та губками.

Зважаючи на розміри монументу, а також інтенсивність та види забруднень, очисні роботи в рамках CLEAN DAY триватимуть  22, 23 та 24 травня.

«Майдан Незалежності — одне з культових місць столиці та української історії  загалом. Всі, хто приїздить до нас в гості, завжди відвідують Майдан, біля стели Незалежності згадують побратимів, віддають останню шану героям. Саме тому для нас справою честі є утримання монументу в гідному вигляді. За гарною традицією такий подарунок нашому місту в переддень його Дня народження ми можемо зробити спільно з нашими багаторічними партнерами», — наголосив голова Шевченківського району Олег Гаряга.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати