Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Декларативне рішення більшості»?

Меру Каховки депутати висловили недовіру
04 квітня, 11:40
ФОТО FAKTI.KS.UA

Під час останнього пленарного засідання сесії Каховської міської ради депутати висловили недовіру міському голові Андрію ДЯЧЕНКУ. «За» проголосували 19 депутатів, які представляють «Опозиційний блок», «Батьківщину», «Самопоміч». Фракція «Солідарність» рішення не підтримала.

Критики Андрія Дяченка закидають йому лобіювання власних інтересів, тиск на підприємців, незаконні розпорядження, проблеми в міському управлінні освіти тощо. Про це, зокрема, написав у Facebook депутат Херсонської обласної ради, обраний від «Опозиційного блоку» Павло ФІЛІПЧУК. «Депутати від усіх фракцій, крім БПП, схвалили назріле рішення про висловлення недовіри міському голові А. Дяченку. Якщо мер і надалі продовжить творити беззаконня і загострювати конфлікт з депутатським корпусом, впевнений, що діло дійде до питання про дострокове припинення його повноважень», — заявив Філіпчук.

У коментарі «Дню» Андрій Дяченко висловив думку, що більшість депутатів, які проголосували за висловлення недовіри, є однією фінансовою групою. За словами Дяченка, депутатам не вдається працювати конструктивно, адже вони прагнуть лише змінити мера.

«Минув рік, як я керую містом. У нас асфальтуються дороги, освітлюються вулиці, працюють всі підприємства, впроваджуємо інновації в розподілі бюджету. І це, мабуть, дуже дратує більшість депутатів, — коментує Андрій Дяченко. — В рішенні про недовіру порушені питання, на які я не маю прямого впливу, або ж, навпаки, це перебуває суто в повноваженнях міського голови. Там три пункти. Про адмінпротоколи щодо конфлікту інтересів, які не набрали законної чинності, бо немає рішення суду. Друге — про те, що я нібито незаконно розформував раду підприємців, яка є дорадчим органом, і третє — оскарження законності схваленого мною розпорядження. Це суто декларативне, політичне рішення, на яке я вже наклав вето».

На запитання про подальшу співпрацю з депутатським корпусом Андрій Дяченко зазначив, що це рішення не покращить і не погіршить співпраці, адже стосунки в раді і так давно напружені.

«Депутати хочуть ділити кошти, але не пропонують жодних ідей. Так, у мене немає більшості в міській раді. Але я в цьому не бачу трагедії. Після цього рішення нічого кардинально не зміниться. Так, це десь неприємно з морального погляду. Але я знаю, що ми зробили в місті, і мені за це не соромно», — вважає Дяченко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати