Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Держава боргує майже 300 мільйонів гривень

Шахтарі на Львівщині перекрили міжнародну трасу
23 січня, 19:40
ФОТО АВТОРА

23 січня орієнтовно сотня шахтарів перекрили міжнародну трасу Львів — Рава-Руська, яка пролягає до кордону з Польщею. Таку акцію вони пояснили тим, що перед ними мають заборгованість із заробітної плати за три місяці.

Перекриття траси розпочалося о 10.00 біля села Воля-Висоцька. Гірники ходили безперервно по пішохідному переході. Деякі з них мали прапори України чи прапор Незалежної профспілки гірників, на головах у них були каски. Крім того, кілька людей тримали плакати з написами: «Пане міністр, досить дурити народ!», «Віддайте нам нашу зарплату!!!», «Наші сім’ї також хочуть їсти!» та ін.

За порядком наглядало кілька екіпажів поліції. Вони ще за 100 метрів перед місцем, де проходила акція, зупиняли автомобілі і просили водіїв почекати і не нервувати.

Варто зазначити, що шахтарі робили своєрідні паузи в акції — 10— 15 хвилин ходили по пішохідному переході, а потім стільки ж часу пропускали автомобілі. Крім того, вони в будь-який момент пропускали автобуси й автомобілі, в яких були діти чи хворі.

Як розповіли шахтарі, до такого кроку їх змусила влада, яка заборгувала їм близько 300 мільйонів гривень зарплати за останні три місяці. Багато гірників просто не мають грошей, щоб оплачувати комунальні послуги, купити їжу чи одяг для дітей.

Тим часом «Центренерго» почало погашати борг. Щодня кожен робітник шахти буде отримувати на картку від 6 до 10 відсотків зарплати.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати