Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Допомогли вже 150 хворим

Львівських діток оперуватимуть пластичні хірурги з Німеччини
23 січня, 12:03
ФОТО 24TV.UA

У червні 2017-го «День» розповідав про візит до Львова подружжя Клауса та Б’янки Екснерів. Тоді німецькі лікарі упродовж тижня на базі 8-ї клінічної лікарні спільно з українськими колегами безкоштовно консультували та оперували дітей із усієї України зі складними вродженими і набутими вадами обличчя і тіла. Також навчали наших лікарів, адже у світовій пластичній хірургії є чимало новітніх методик, які львівським лікарям потрібно переймати, щоби і в Україні, і у Львові якомога більше пацієнтів отримали допомогу за сучасними технологіями.

Наприкінці січня Екснери знову приїдуть до Львова. Завідувач опікового відділення 8-ї лікарні Василь Савчин розповідає, що Клаус та Б’янка працюватимуть до 5 лютого і мають проконсультувати до сімдесяти дітей, аби визначити, кому у першу чергу потрібне оперативне втручання. 

Варто нагадати, що Клаус Екснер вперше приїхав до Львова 2012 року — під час футбольного єврочемпіонату, щоби безкоштовно оперувати маленьких пацієнтів у межах доброчинної ініціативи німецьких уболівальників BigShoe. Відтоді планує робоче завантаження так, щоби двічі на рік бувати у Львові, де на нього чекають маленькі пацієнти.

«За весь період співпраці з львівськими медиками Клаус Екснер оглянув орієнтовно 400 пацієнтів з вродженими вадами, післяопіковими рубцевими деформаціями, раньовими дефектами і прооперував 150 хворих», — розповідає начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир ЗУБ. І принагідно згадує унікальну операцію з протезування вуха, коли німецькі та українські лікарі спромоглися сформувати пацієнтові вушну раковину з хряща самого пацієнта.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати