Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Допоможуть щонайменше 600 людям

У Вінниці запрацює Центр підтримки бізнесу для осіб, які постраждали від збройного конфлікту
13 грудня, 10:22

Умежах регіонального форуму, який відбувся у Вінниці 12 грудня, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) презентувало новий соціальний проект «Економічні можливості постраждалим від конфлікту». Він передбачає створення Центру підтримки бізнесу, який вже до кінця цього року має запрацювати на базі неурядової організації Інформаційно-аналітичний центр «ВІСЬ». Центр проводитиме навчання для охочих відкрити власну справу, надаватиме гранти для реалізації найкращих бізнес-планів, здійснюватиме супровід новостворених підприємств та дбатиме про працевлаштування переселенців, демобілізованих військовослужбовців, жінок і людей з інвалідністю.

«Проект розрахований на два роки і головна його ідея полягає з назви — це розширення економічних можливостей для людей, постраждалих від конфлікту, — каже директор проекту Наталія Карбовська. — Ми допомагатимемо внутрішньо переміщеним особам, демобілізованим бійцям, жінкам, які перебувають у скрутних соціальних становищах, також фокусуватимемо увагу на людях з інвалідністю. Тобто будемо підтримувати усіх тих, кому нині важко економічно повірити у власні сили».

Проект реалізовуватиметься у шести регіонах України — Вінницькій, Запорізькій, Харківській, Дніпропетровській, Херсонській та Житомирській областях. Його координатори планують охопити щонайменше 600 осіб, постраждалих від конфлікту. Тим, які готові будуть створювати власні підприємства, на конкурсній основі надаватимуться гранти. Розмір грантової підтримки буде залежати від кількості працевлаштованих осіб з числа пріоритетних категорій.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати