Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Екологічне лихо

На Херсонщині загинуло орієнтовно 2 млн риб
04 листопада, 19:14
ФОТО ЗІ СТОРІНКИ ХЕРСОНСЬКОГО РИБООХОРОННОГО ПАТРУЛЯ У «ФЕЙСБУК»

У Дніпро-Бузькому лимані на Херсонщині працівники Херсонського рибоохоронного патруля зафіксували масовий замор риби. Про це йдеться на сторінці патруля у «Фейсбуці», де також опубліковано фото і відео.

«Третього листопада 2019 року близько 13 години працівники Херсонського рибоохоронного патруля зафіксували факт масової загибелі водних біоресурсів у Піщаному кар’єрі Херсонського торговельного морського порту», — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці повідомляють, що ділянка водойми, на якій зафіксовано загибель риби, становить 300 метрів завдовжки та 10 метрів завширки. Приблизно загальна кількість загиблих водних біоресурсів склала 1 млн 932 тис., тарань — 960 000, плоскирка — 933 000, судак (молодь) — 30 000 та короп — 9 000.

«При візуальному огляді патрульними було встановлено, що вода має неприємний специфічний запах сірководню. За попередніми висновками причиною загибелі риби стали днопоглиблювальні роботи, а саме видобуток піску. В результаті чого був порушений рельєф дна, в якому знаходився отруйний сірководень, який у свою чергу спричинив задуху риби», — повідомляє рибоохоронний патруль.

Директор департаменту екології Херсонської ОДА Юрій Попутько заявив, що «це одне з наймасштабніших екологічних лих за останні десятиріччя на Херсонщині». Він також додав, що екологічна інспекція працює над встановленням причини масового замору риби.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати