Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Експеримент схвалено

Мета Мінінфраструктури — об’єднати всі види транспорту одним електронним квитком
31 липня, 14:29

29 липня на своєму засіданні уряд схвалив розроблений Міністерством інфраструктури проєкт постанови КМУ, який передбачає реалізацію експериментального проєкту щодо впровадження послуги з оформлення єдиного е-квитка на Транспортному порталі електронних послуг e-transport.gov.ua. Це сприятиме наданню зручних та сучасних цифрових послуг для населення у різних видах транспорту в одному місці при плануванні подорожі. Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, передає mtu.gov.ua.

«Сучасний транспорт має бути максимально простим, комфортним та зручним для кожного. Можливість придбання е-квитків у різних галузях транспорту роблять сервіс для пасажира простішим у використанні, а саму послугу швидшою в оформленні. Наша амбітна мета — об’єднати всі види транспорту одним електронним квитком. Щоб усі послуги при плануванні подорожі можна було отримати в одному місці, зручно та швидко. Експериментальний проєкт з впровадження е-квитка починаємо у столиці із єдиного е-квитка на залізницю та метро. Вдячний колегам-урядовцям за підтримку цієї ініціативи», — зазначив очільник міністерства.

Впровадженням експериментального проєкту займатиметься ДП «Галузевий центр цифровізації та кібербезпеки» у співпраці з АТ «Укрзалізниця» та авіакомпанією SkyUp. Відповідно до схваленої Урядом постанови, пропонується затвердити Порядок реалізації проєкту та встановити термін його реалізації до 30 червня 2021 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати