Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

FoodBIOPack

Команда Сумського національного аграрного університету отримала півмільйона гривень на розвиток екологічного стартапу
12 грудня, 11:54
ФОТО EDUCATION.UA

Команда Сумського національного аграрного університету отримала півмільйона гривень на розвиток стартапу FoodBIOPack та поїздку до Німеччини для його презентації інвесторам. Це стало можливим завдяки перемозі проекту одразу в двох конкурсах у грудні цього року, повідомляє mon.gov.ua. Зокрема, стартап СумНАУ став одним з кращих серед 20 наукових проектів у змаганнях Elephant Hackathon, отримавши грант у розмірі 500 тис. грн від фонду підтримки науки в Україні Elephant Fund. Під час проведення конкурсу відбувався брейн-шторм ідей на тему вирішення проблем у галузі біотехнологій, сільського господарства, водних ресурсів, скорочення викидів вуглекислого газу та ефективної енергетики.

Ще одну перемогу проект FoodBIOPack виборов у конкурсі «StartUp прорив», який проводився у Львові українським бізнес-акселератором та інкубатором Tech StartUp School. Команда розробників отримала можливість поїхати на саміт стартапів у Німеччину влітку 2019-го.

Нагадуємо, що FoodBIOPack став фіналістом Всеукраїнського фестивалю інновацій 2018, який Міністерство освіти і науки України проводило у травні цього року. Розробники проекту пропонують інноваційну концепцію виготовлення одноразового екопосуду та упаковки, що є безпечними для довкілля і розкладаються за кілька місяців, перетворюючись на добриво. У майбутньому стартап може допомогти у розв’язанні світової проблеми пластикового забруднення та істотно поліпшити стан довкілля.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати