Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Генпрокуратура оскаржуватиме рішення Печерського райсуду про закриття провадження щодо народного депутата Сергія Лещенка

16 лютого, 19:46
ФОТО ОЛЕКСАНДРА КОСАРЄВА

«Виходячи з практики Європейського суду з прав людини, стандарти, які встановлюються на провадження у кримінальних провадженнях, повинні поширюватись і на адміністративні. Тобто порядок дослідження доказів, їх оцінка судом у адміністративних справах має пройти повну процедуру, як у кримінальних провадженнях», — йдеться в повідомлення на сайті Генпрокуратурі від 16 лютого.

Також говориться про те, що «судом необґрунтовано відхилено клопотання прокурора, який брав участь у розгляді справи судом, матеріали справи не досліджено, допущено порушення процесу, що дає підстави звертатися до Апеляційного суду міста Києва з апеляційною скаргою».

Нагадаємо, Печерським районним судом 15.02.2017 винесено постанову про закриття адміністративної справи за протоколом Національного агентства з питань запобігання корупції стосовно С. Лещенка за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На даний час Генеральною прокуратурою України готуються матеріали для реалізації права на апеляційне оскарження незаконного, на думку прокуратури, рішення суду.

Нагадаємо, раніше під час прес-конференції (15 лютого) генпрокурор Юрій Луценко зробив низку заяв. Зокрема він сказав, що депутати Олександр Супруненко, В’ячеслав Костантиновський і Нестор Шуфрич  підозрюються в несплаті податків. «У кожного з цих трьох депутатів, а саме Супруненка, Костантиновського та Шуфрича, встановлена несплата податків на суму відповідно 60, 50 і 40 млн грн (цифру округлив). У зв’язку з цим я планую найближчим часом підготувати подання до Верховної Ради», — зазначив Луценко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати