Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Готуємося до Дня вишиванки

19 травня популярне свято відзначатимуть уже вдесяте!
17 травня, 11:22
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Нагадаємо, це свято започаткували студенти Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича. 2006 року молодь прагнула повернути вишиту сорочку в побут сучасних українців — як оберіг, символ і невід’ємну частину української культури.

— Ми пройшли непросту дорогу від нерозуміння, скептичного ставлення — як до акції, так і до самої вишитої сорочки — до того, що наше свято визнав не лише український народ на рівні свідомості кожного українця — розповіла ініціатор акції «Всесвітній день вишиванки» чернівчанка Леся ВОРОНЮК. — Цьогоріч хочемо, аби свою вишиваночку народжені 19 травня одержали в кожному пологовому будинку України!

Завдяки благодійникам спільно із Корпорацією міст закупили вишиванки для Київської, Львівської та Чернівецької областей. Активісти з Луганщини попросили допомогти в організації свята в Сєверодонецьку. Днями відправили першу об’ємну передачу до цього міста.

Минулого тижня в Києві відбулася прем’єра «Спадок нації» — першого повнометражного документального фільму про вишиванку. Своїми свідченнями поділилися представники української діаспори із п’яти країн світу. Показ фільму відбудеться також у Львові, Чернівцях, повторно в Києві — на День вишиванки, а також за кордоном.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати