Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Херсонщина прийняла понад три мільйони туристів

Курортний сезон приніс понад 12 мільйонів гривень до місцевих бюджетів
22 вересня, 11:41
ФОТО АВТОРА

Як повідомили в Херсонській ОДА, за попередніми підрахунками, станом на 10 вересня Херсонську область відвідали орієнтовно 3,2   млн туристів. За статистикою туристичних порталів області, це переважно внутрішні туристи — приблизно 90% відпочивальників з Київської, Дніпропетровської, Харківської, Львівської, Запорізької, Миколаївської, Хмельницької, Чернігівської, Полтавської та інших областей; 3% — з Білорусі, решта (7%) — країни далекого зарубіжжя.

Топ-15 країн-відвідувачів Херсонщини поточного року аналогічні порівняно з минулим роком. Це Туреччина, Ізраїль, Німеччина, США, Італія, Іспанія, Великобританія, Франція, Грузія, Сирійська Арабська Республіка, Греція та інші. Цього року «Укрзалізниця» збільшила кількість потягів і нових сполучень Херсонщини з іншими регіонами країни. До обласного центру та приморських міст курсували потяги з Харкова, Львова, Києва, Чернігова, Житомира, Сум, Хмельницького, Луцька. Протягом трьох літніх місяців до залізничних станцій у напрямку Чорноморського та Азовського узбережжя області перевезено близько 950 тис. пасажирів.

Як зазначають в ОДА, збільшення туристичного потоку в цьому році стало можливим завдяки невисоким цінам на відпочинок. Середня вартість проживання з харчуванням у місцевих пансіонатах і міні-готелях становить 250—300 грн з людини на добу. Послуги з організації внутрішнього і міжнародного туризму здійснюють 13 туроператорів і близько 100 турагентів. Для послуг туристів розроблено понад 90 туристичних маршрутів по території Херсонщини різного напрямку і для різних вікових категорій.

Аналіз фінансово-економічних показників від туристичної діяльності показує позитивну динаміку надходжень доходів. Станом на 1 вересня 2016 року суб’єкти туристичної діяльності сплатили до бюджетів всіх рівнів 12,6 млн гривень, що більше на 71,5% порівняно з аналогічним періодом 2015 року (7,3 млн гривень).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати