Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Херсонська викладачка, яку підозрюють у державній зраді, продовжить носити електронний браслет

19 лютого, 15:08

19 лютого Херсонський міський суд продовжив дію запобіжних заходів стосовно колишньої викладачки Херсонської академії неперервної освіти Тетяни Кузьміч, яка підозрюється у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Суддя Людмила Валігурська задовольнила клопотання прокурора у частині продовження обов’язків, покладених на Кузьміч судом раніше, до 19 квітня поточного року.

«Прибувати до суду із визначеною періодичністю, не відлучатися з м. Херсона без дозволу суду, утриматися від спілкування з громадянами Діденко, Стремоусовим, Голобородько, здати на зберігання слідчому паспорти та інші документи, що дають право на виїзд з України... носити електронний засіб контролю», – зачитала резулятивну частину ухвали суддя.

Раніше у Херсонській обласній прокуратурі повідомили, що досудове розслідування у цьому провадженні, яке здійснювалося слідчим відділом УСБУ в Херсонській області, завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду, де має розпочатися розгляд справи по суті. Засідання призначено на 9 квітня. 

«Розслідуванням установлено, що жінка впродовж 2015 – 2020 років виконувала поставлені представником Російської Федерації завдання, пов’язані зі збиранням, аналізом та передачею представнику іноземної держави інформації, необхідної для проведення підривної діяльності проти України, на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, державній та економічній безпеці», – йдеться на сайті прокуратури.

Тетяна Кузьміч та її адвокати вини не визнають і вважають, що справа є сфабрикованою.

Нагадаємо, у серпні 2020 року в СБУ повідомили про припинення діяльності агентурної мережі ФСБ РФ, яка діяла на території Херсонської області. За даними спецслужби, Тетяна Кузьміч була завербована співробітником ФСБ РФ під час перебування на тимчасово окупованій території АР Крим у 2015 році.

21 серпня суд арештував Кузьміч до 9 жовтня 2020 з альтернативою застави у 530 тис. грн. 5 жовтня Кузьміч вийшла з СІЗО, сплативши цю заставу.

Довідка.

Кузьміч Тетяна Олександрівна – кандидат педагогічних наук, ексзавідувачка навчально-методичної лабораторії управління навчальними закладами Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.

Очолює херсонську міську ГО "РУСЬКА НАЦІОНАЛЬНА ГРОМАДА "РУСИЧЪ"

З 1988 року до 2007 працювала на посаді вчителя російської мови та літератури в освітніх закладах м. Херсона № 24, НВК «Школа гуманітарної праці», № 30, № 15.

У 2014 році захистила дисертацію з теми «Формування соціальної компетентності старшокласників засобами слов’янської культури».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати