Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Художні образи Незалежності

У центральному Будинку художника представлено 400 робіт митців із усіх регіонів. Ця виставка присвячена 25-й річниці Незалежності України
18 серпня, 11:11

«Масштабний проект не тільки демонструє творчі досягнення художників різних регіонів України, а й своєю концепцією показує, настільки ми, українці, миролюбний, працездатний та творчо обдарований народ», — зазначив у вітальному слові голова Київської організації НСХУ Віктор КОНОВАЛ.

В експозиції представлено 400 творів живопису, графіки, скульптури й декоративно-ужиткового мистецтва, в яких вирує Україна. На вернісажі поєдналися твори художників із різних регіонів нашої країни.

Тематика полотен різноманітна: від історичних до новітніх подій, образів Небесної Сотні... Крізь призму представлених творів вирують сонячні промені надії на світлу незалежну долю, в дорозі до якої ми вже 25 років...

Згадали художники й українську символіку, орнаменти, сповнені глибоких смислів та життєвого змісту, які розкривають нашу самоідентичність.

«У нас не було жодних обмежень у сенсі художньої стилістики, образно-пластичних уподобань авторів, що врешті-решт вилилося в надзвичайно цікаву презентацію мистецьких інтонацій», — зазначив директор Дирекції виставок НСХУ Ігор ВОЛОЩУК.

Виставка демонструє високий рівень живопису, глибоку внутрішню силу художніх образів і суто українську тональність. Жанрове і стилістичне розмаїття дасть глядачеві можливість отримати уявлення про характерні творчі риси як певних мистецьких осередків у різних регіонах країни, так і кожного автора зокрема.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати