Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iнвентаризація ще триває...

Львівська галерея мистецтв недораховується 224 стародруків
26 квітня, 10:57
Фото Романа БАЛУКА

«День» уже повідомляв про безпрецедентний скандал у Львівській національній галереї мистецтв ім. Бориса Возницького — тоді йшлося про зникнення 95 кириличних видань XVII — XVIІІ століть та двох рукописів. Втрату на кілька, а може — й декілька мільйонів доларів виявили на початку січня 2017-го під час інвентаризації в галереї загалом і в Музеї мистецтва стародавньої української книги, який є відділом ЛНГМ, зокрема, про що генеральний директор галереї Тарас Возняк повідомив правоохоронні органи та Міністерство культури.

Кілька днів тому інформагенція «Дивись.info» з посиланням на поінформоване джерело повідомила, що частину зниклих із Львівської галереї мистецтв стародруків виявили на експозиції, ще частину — на експозиції в інших музеях, куди вони були передані тимчасово. «Стало відомо, що частина раритетів, насправді, нікуди не зникала, а є в музеї — на експозиціях. Поза тим, частину стародруків у межах обміну передали для експонування в інші музеї. Щоправда, наразі невідомо, скільки стародруків знайшлося. Про це стане відомо після оприлюднення результатів роботи спеціальної комісії. А це має відбутися вже за кілька тижнів», — ідеться, зокрема, у згаданій публікації.

У свою чергу, гендиректор ЛНГМ Тарас ВОЗНЯК назвав таку інформацію «Дивись.info» «качкою» й озвучив «Дню» нову кількість зниклого — 224 стародруки. Водночас зазначив, що й ця цифра не є остаточною, позаяк у галереї ще триває звірка.

Щодо цілковитих її результатів, то, найімовірніше, за словами Тараса Возняка, їх оприлюднять наприкінці поточного тижня або на початку наступного, коли закінчиться інвентаризація.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати