Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Климу Клименкові потрібна допомога!

Краматорчани закликають не бути байдужими до їхнього горя
12 лютого, 11:48

Україна знову здригається від непоправних втрат. 10 лютого в мирному Краматорську через обстріл міста терористами загинуло 16 осіб, основна частина з яких мирні жителі, і отримали поранення різного ступеня тяжкості понад 60 осіб, із них 5 дітей. Місто було обстріляне системами залпового вогню «Смерч». 12 лютого в Краматорську оголошено днем жалоби. А 14 лютого о 10.00 відбудеться загальноміська панахида та мітинг-реквієм за загиблими під час обстрілу.

Непоправне горе прийшло в десятки сімей — у них злочинно назавжди відібрали найрідніших людей. Зокрема і у сім’ї Клименків, в якій загинула мама, рятуючи від обстрілу свого сина. Близька подруга сім’ї та кума загиблої Наталія Клімкіна розповіла «Дню»: «Мама пішла забирати молодшу дитину із садка і її накрило обстрілом біля будинку. Вона закрила дитину собою і загинула. Хлопчик поранений осколками, втратив багато крові, зараз лежить в Краматорську в реанімації. Стан Клима більш-менш стабільний, але важкий, тому що ушкоджені ручка і ніжка». Хлопчик зараз із бабусею і татом. «Родичів особливо немає, — говорить Наталія Сергіївна. — Батька дитини не було в місті, він приїхав сьогодні. Ця родина дуже хороша, чудові люди, двоє дітей. Старшому Савелію 6 років, молодшому Климу — три».

Як повідомляється на офіційному сайті Президента, Петро Порошенко «доручив Кабінету Міністрів забезпечити виплату грошової допомоги сім’ям загиблих і громадянам, які постраждали від обстрілу терористами 10 лютого в Краматорську. «У мене прохання, щоб сьогодні на засіданні уряду було ухвалено рішення щодо надання коштів в Краматорську сім’ям, де є загиблі, і пораненим», — сказав Глава держави на розширеному засіданні уряду».

Але небайдужі краматорчани не стали чекати допомоги держави і вже організувалися для збору допомоги потерпілим. Зокрема, ті, хто може допомогти Климу Клименкові, а йому ще знадобиться багато серйозних медикаментів, може перерахувати гроші на картку в Приватбанку Клімкіної Наталії Сергіївни 5168 7572 2759 8283.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати