Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Книжка на передову!»

Херсонська бібліотека допомагає учасникам АТО
30 січня, 13:23

«Ми думали, як можна допомогти нашим військовим. Люди несуть теплі речі, їжу, купують засоби захисту. Це — чудово. А ми, після консультації з волонтерами, вирішили розрадити наших захисників у вільну хвилину. Збираємо книжки, в яких би хлопці знайшли собі щось цікаве і розумне. Це українська класика, історичні твори, збірки поезії, детективи. Не непотріб, який завалявся вдома, а щось дійсно вартісне. Це одна з головних умов нашої акції», — розповідає «Дню» заступник директора Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. Лавреньова Тетяна ІГНАТОВА.

Спочатку літературу збирали в колективі, а потім ідея виросла до серйознішої ініціативи. Через соцмережу бібліотекарі поширили інформацію про акцію «Книжка на передову». Швидко долучилися читачі бібліотеки і друзі, й не тільки з Херсона. Буквально за кілька днів удалося зібрати приблизно триста книжок. Хтось разом із творами передає й теплі речі.

«Ми проводили захід вшанування пам’яті Героїв Крут. Вирішили другу його частину присвятити сучасним Героям, які зараз захищають нас від російської агресії на сході, — продовжує Тетяна Федорівна. — Ми запросили місцеву волонтерку Наталю Бреус, яка розповіла школярам про свою діяльність, про те, наскільки важливою є увага простих людей для солдатів. Так само, як і книжки, і листівки, і малюнки, які наші маленькі читачі передають бійцям разом із книжками. А ще в стінах бібліотеки ми з дітьми робили янголят-охоронців для військових. Все це днями вирушить на Донбас. Я дякую всім, хто долучився до нашої акції й прошу читачів не бути байдужими, допомагати воїнам і волонтерам. А в кого є цікава книжка для солдата — приносьте до бібліотеки, ми обов’язково передамо її на передову».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати