Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Книжку знайдуть і принесуть

В Ужгороді надають «виїзну бібліотечну допомогу»
22 квітня, 11:41
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Допомогти підібрати цікаву книжку і принести її тим, хто сам не в змозі прийти до бібліотеки, вирішили працівники Закарпатської обласної універсальної бібліотеки ім. Ф. Потушняка разом із представниками соціальних служб.

Напередодні працівники відділу обслуговування бібліотеки в рамках співпраці з Громадським центром соціальної допомоги населенню відвідали Ужгородський територіальний центр. Даний центр опікується самотніми людьми похилого віку та непрацездатними громадянами. Ідея такої ініціативи виникла у бібліотекарів відділу обслуговування Мар’яни Грігаш та Євгенії Напуди, у співпраці з Петром Ренжиним — директором Громадського центру соціальної допомоги населенню.

«Ці люди особливо потребують спілкування із зовнішнім середовищем. За станом здоров’я вони не можуть самостійно ходити в бібліотеку за книжками. Тому ми і вирішили започаткувати таку соціальну ініціативу, як «Виїзна бібліотечна допомога». Спочатку пенсіонерів опитали, яку літературу вони бажають читати, і бібліотекарі, відповідно до списку побажань, зібрали книжки. Ми підготували читацькі квитки та формуляри. Також зареєстрували всіх охочих у бібліотеці й видали читацькі посвідчення. Серед замовлень нових читачів була українська класика— Павло Загребельний, Панас Мирний, сучасна українська література — Андрій Кокотюха, Ірен Роздобудько. Просили й містичні романи, фентезі, детективи, романи про кохання, релігійну літературу і поезію Ахматової та Пастернака. Служба «ВБД» буде щотижня навідувати цих людей, у майбутньому плануємо не тільки носити книжки, а й організовувати для них цікаві заходи. Щодо замовлення бібліотекаря додому, то ми вже почали співпрацювати з соціальними працівниками, які опікуються самотніми людьми і навідуються до них. Наразі вони збирають замовлення на книжки, а ми, зі свого боку, з радістю їх підберемо і надамо для наступних візитів», — зазначила «Дню» головний бібліотекар відділу обслуговування Закарпатської ОУНБ ім. Ф.Потушняка Євгенія Напуда.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати