Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Книжки про українських героїв, події минулого та сьогодення

Їх передає до бібліотек Дніпропетровщини та інших регіонів Музей АТО
10 січня, 11:19
ФОТО НАДАНО АВТОРОМ

Музей АТО, який розташований у Дніпрі, передав до бібліотек і навчальних закладів — шкіл та університетів України приблизно п’ять тисяч книжок. Понад 100 комплектів історичної та патріотичної літератури безоплатно відправили до книжкових осередків Дніпропетровщини. Частину примірників надіслали й до інших областей країни. Про це повідомили в управлінні з питань учасників АТО Дніпропетровської облдержадміністрації. «2019 року Міністерство інформполітики  України передало до Музею АТО кілька тисяч книжок. Вони — про українських героїв, події минулого та сьогодення. Посилки вже отримали мешканці різних куточків нашої області», — розповіла начальниця управління з питань учасників АТО Дніпропетровської облдержадміністрації Наталія ШУЛІКА. Книжки отримали бібліотеки Дніпровського, Апостолівського, Петропавлівського, Павлоградського, Синельниківського, Нікопольського, Юр’ївського районів області, а також шкільні бібліотеки Дніпра та Кам’янського. Частину комплектів надіслали на Луганщину, Львівщину, Івано-Франківщину.

У кожному комплекті — понад 20 історичних і науково-популярних книжок. Вони оповідають про різні аспекти історії України, в тому числі — про війну на Донбасі. «Музей АТО став свого роду центром розповсюдження книг і знань, — розповів заступник директора Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. Яворницького Юрій ФАНИГІН. — Книжки відправляємо всім, хто звертається до нас із таким проханням. Продовжимо просвітницьку роботу і в цьому році, який щойно розпочався. У пріоритеті — охопити найвіддаленіші райони та об’єднані територіальні громади області».

Щоб отримати книжки, слід звернутися до Музею АТО. Він розташований за адресою: м. Дніпро, просп. Д. Яворницького, 16. Звертатися за тел.: 066 100 29 80.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати