Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коли війна постукала у двері

Світова прем’єра фільму «Донбас» Сергія Лозниці відбудеться на 71-му Каннському кінофестивалі
20 квітня, 11:43
СЕРГІЙ ЛОЗНИЦЯ / ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Стрічка відкриє програму «Особливий погляд». Сценарій картини заснований на документальних матеріалах. У центрі уваги — люди, вимушені пристосовуватися до життя в умовах, коли розпадаються інститути влади, сімейні та професійні зв’язки...

«Донбас» — антивоєнна стрічка, герої якої — жертви обставин. Зйомки проходили цієї зими у Кривому Розі, повідомляє прес-служба компанії « Артхаус Трафік»

— Я щасливий, що зможу поділитися фільмом із найвимогливішою, досвідченою та чутливою публікою — журі та глядачами Каннського фестивалю. Для мене дуже важливо звернути увагу творців та політиків на проблему Донбасу. Наскільки я можу судити, це головна проблема нашого часу. Мова йде не про один регіон, країну або політичну систему, а про людство і цивілізації в цілому. Про кожного з нас — сьогодні, — каже Сергій ЛОЗНИЦЯ.

Картина «Донбас» створювалася у копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії. Стрічка стала одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно. Українським копродюсером виступив Денис Іванов та кінокомпанія «Артхаус Трафік».

Сергій Лозниця виступає як сценарист і режисер, оператор — Олег Муту. У картині знялися актори: Тамара Яценко, Людмила Смородіна, Олеся Жураковська, Борис Каморзін, Торстен Мертен, Сергій Руськін, Петро Панчук, Ірина Плесняєва, Георгій Делієв, Костянтин Ітунін, Валерій Антонюк, Ніна Антонова, Наталя Бузко, Сергій Колесов, Світлана Колесова, Сергій Сміян та інші.

Міжнародним дистриб’ютором стрічки є Pyramide Films.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати