Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коронавірус наступає...

У вівторок Україна евакуює своїх громадян із китайської провінції Хубей
10 лютого, 18:43
ФОТО REUTERS

В понеділок Україна отримала дозвіл на евакуацію своїх громадян із китайської провінції Хубей. Про це повідомило посольство України в КНР.

 «У зв’язку зі стрімким поширенням територією провінції Хубей небезпечного коронавірусу (2019-nCoV) уряд України ухвалив рішення про евакуацію громадян України із згаданої провінції, в якій запроваджено карантин, в Україну. З цією метою Україна 11 лютого ц. р. планує спеціальний чартерний рейс за маршрутом: м. Київ — м. Ухань (КНР) — м. Київ», — йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті посольства України в Китаї (interfax.kiev.ua).

 Посольство просить українців, які висловили намір евакуюватися, тримати напоготові свої паспортні документи України, документи, що надають право на перебування на території КНР, а також паспортні документи, свідоцтво про народження дітей віком до 18 років, залишатися на постійному зв’язку, бути мобільними та готовими до переміщень, очікувати як на дзвінки Посольства на мобільний телефон, так і на повідомлення в групі Embassy — EVACUATION мобільного застосунку Wechat, повністю координувати свої дії з представниками посольства.

 Крім того, в дипломатичному представництві нагадали, що після повернення в Україну на українців чекає обов’язковий 14-денний карантин. За попередньою інформацією, на евакуацію чекає близько 50 осіб, зазначив він.

 Також МЗС України повідомило, що ще один українець заразився коронавірусом на борту лайнера Diamond Princess. «Так. МЗС Японії в робочому порядку підтверджує цю інформацію». Крім цього, зараження двох українців підтверджує прес-служба Центру громадського здоров’я МОЗ України. Нагадаємо, з 3 лютого круїзне судно залишилося на рейді в японському порту Йокогама для перевірки всіх пасажирів. На його борту перебувають 2,666 тис. туристів і 1,045 тис. членів екіпажу.

 Тим часом у Китаї станом на 00.00 за місцевим часом у понеділок (18.00 за київським часом у неділю) кількість хворих на пневмонію, що викликається новим типом коронавірусу, склала 40,171 тис. осіб, смертельний результат зафіксований у 908 випадках, повідомив Держкомітет охорони здоров’я КНР.

За словами голови Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедроса Адханома Гебреєсуса, нинішня ситуація з коронавірусом нового типу може виявитися лише верхівкою айсберга, оскільки є небезпека його швидкого поширення світом. «Є кілька випадків передачі вірусу 2019nCoV людьми, які не були в Китаї. Поява невеликої кількості таких випадків може свідчити про можливість ширшої передачі інфекції в інших країнах — словом, ми, можливо, бачимо лише верхівку айсберга», — написав Гебреєсус у Twitter.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати