Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Крадуть золото, грабують бюджет, будують ядерне сховище

13 жовтня, 10:56

За викрадачів... обіцяно винагороду

На початку жовтня до столичної поліції надійшло повідомлення про зникнення речей і грошей зі скриньки одного з банків у Подільському районі. Підприємець розповів правоохоронцям, що зберігав у депозитарії банківського відділення 42 тисячі доларів, 5 тисяч євро і кілограм золота у зливках. Потім до поліції звернувся другий клієнт цього відділення з аналогічним повідомленням. Із його скриньки зникли 25 тисяч доларів і 40 тисяч євро. 11 жовтня зловмисники викрали з банківської комірки близько 350 тисяч доларів і золото у зливках. У поліції вважають, що «працює» група як мінімум із трьох осіб. Вони орендували банківські скриньки на фальшиві паспорти. За допомогу обіцяно винагороду, — повідомляється на поліцейському сайті.

Затримано генерала, підозрюється депутат

Детективи НАБУ і САП затримали заступника міністра оборони, генерал-лейтенанта Ігоря Павловського і директора департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича, повідомляє «Українська правда». Йдеться про корупційну схему з розтрати державних коштів на суму понад 149 мільйонів гривень при закупівлі палива для Міністерства оборони України. На думку джерел у НАБУ, в злочинній схемі фігурує компанія «Трейд Коммодіті», а там стирчать вуха пана Грановського (народний депутат «БПП»), який заперечує свою причетність до цієї компанії, але готовий допомагати слідству. Проте всезнаючий однопартієць Грановського Сергій Лещенко вважає, що за «Трейд Коммодіті», яке виграло аукціони «Укрзалізниці» на постачання дизпалива на 2,9 мільярда гривень, стоїть Андрій Адамовський — багаторічний бізнес-партнер Грановського.

За схемою конкурентного діалогу

ТОВ «СК Укрбудмонтаж» виграло тендер НАЕК «Енергоатом» на будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) за процедурою конкурентного діалогу, запропонувавши ціну 928,99 мільйона гривень.

Згідно з даними в системі держзакупівель ProZorro, повідомляє Інтерфакс Україна, термін виконання договору — два роки. За участь у будівництві ЦСВЯП також боролися ПАТ «Укренергомонтаж» і корпорація «Укртрансбуд». «Укрбудмонтаж» 2016 року зробила різкий ривок — збільшила дохід у 56 разів порівняно з 2015 роком, отримавши 320,1 мільйона гривень чистого прибутку, хоча 2015 рік завершила з чистим збитком у 4,9 мільйона гривень. Згідно з держреєстром, кінцевим бенефіціаром компанії з часткою 99% є Наталія Микитась, дружина народного депутата Максима Микитася, екс-президента Української державної будівельної корпорації «Укрбуд».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати