Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Київ заполонило мистецтво

Відомий міжнародний формат Art Week — вперше в українській столиці!
17 червня, 11:46

Виставки у музеях та галереях, арт-ярмарок, тематичні конференції, концерти, перформанси — все це є у програмі Kyiv Art Week (тобто Тижня мистецтва у Києві), що триває з 15 по 20 червня. Про це «Дню» стало відомо з інформації, наданої організаторами.

Відправною точкою форуму став Київський національний музей російського мистецтва. Там представили одразу дві експозиції: виставку із закритих фондів закладу «Сади Срібного століття» і приватну колекцію Давида Сігалова, яку відомий лікар-педіатр збирав понад 50 років і заповів музею. А у галереї D12 відкрився масштабний ярмарок, участь в якому взяли понад 20 арт-інституцій із семи країн: Франції, Грузії, Білорусі, Литви, Польщі, України та Вірменії. Також у цій галереї представили виставку приватних зібрань сучасних українських колекціонерів.

«Символічно, що перший Kyiv Art Week проходить одночасно з Art Basel, який можна назвати еталоном серед ярмарків мистецтва, — зазначає куратор проекту Євген Березницький. — Art Basel існує з 1970 року, зараз у ньому беруть участь майже 300 галерей з усього світу, які представляють роботи чотирьох тисяч художників. Наше завдання не менш амбіційна. Kyiv Art Week має стати щорічним форматом, який представляє краще українське і світове мистецтво».

Формат Art Week популярний у всьому світі, зазначають організатори проекту. Тижні мистецтва проводять у Німеччині, Японії, Угорщині, схожі події є у Франції, Іспанії, Італії, Великобританії. Головне завдання Kyiv Art Week — познайомити киян і гостей міста з мистецтвом у комплексному форматі. Для зручності організатори навіть склали культурний маршрут центром столиці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати