Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Літературні зустрічі онлайн

Карантин спонукає до віднайдення нових форматів
23 березня, 19:21

За останні кілька днів сформувалася вже ціла підбірка літературних заходів онлайн.  BookForum запустив новий проєкт «Літкур’єр: читання уголос». Читання відбуваються з 21 березня що два дні о 20.30. Зокрема, 25 березня буде зустріч із Остапом Сливинським. Тож ще є час, щоб у коментарях під анонсом поставити йому запитання. Переглянути пряму трансляцію можна буде на фейсбук-сторінці Форуму видавців.

Дізнатися від експертів, що цікавого почитати, можна буде завдяки проєкту «Книжковий вечір із PEN Ukraine». Як зазначають організатори, щовечора письменники, філософи, перекладачі, журналісти розповідатимуть про одну важливу книжку — свою чи щойно прочитану, читатимуть улюблені уривки та вірші. А читачі зможуть поставити їм запитання у коментарях до трансляції. Наприклад, 24 березня поет, прозаїк, сценарист Олесь Ільченко розповість про свою книгу «Збирачі туманів: суб’єктивні нотатки з київського життя». Наступні вечори проведуть Галина Вдовиченко, Ія Ківа, Борис Херсонський, Гаська Шиян та багато інших. Трансляції відбуватимуться на сторінці Українського ПЕН у Фейсбук (початок о 19.00).

Конкурс текстових та відеовідгуків на книги українських авторів #ЧитайПиши (у якому можуть взяти участь школярі віком 10—17 років з Донецької, Харківської та Луганської області) пропонує три онлайн-ініціативи. Насамперед, уже триває флешмоб #ЧитайПиши, який запустили Сергій Жадан із донькою Марічкою на підтримку дитячого читання. Як зазначають організатори, для флешмобу треба зняти коротку (до 3 хвилин) відеопораду про улюблену книжку українських та світових авторів та викласти під хештегом #ЧитайПиши й затегати сторінку конкурсу в Фейсбук чи Інстаграм. Автори трьох найкращих порад отримають у подарунок по книжці від видавництва «Фабула» та будуть опубліковані на сторінках конкурсу «Читай-пиши» та Благодійного фонду Сергія Жадана.

По-друге, 24 березня о 12.00 у прямому ефірі на сторінках конкурсу «Читай-Пиши» у Фейсбуці та Інстаграмі Сергій Жадан почитає трохи своїх віршів для дітей, розповість про ту літературу, яку сам читав у дитинстві, й те, що читає своїй доньці сьогодні, а також про письменників та письменниць, які творять сьогоднішню українську дитячу літературу.

А з кінця березня, як повідомляють організатори, #Читай-Пиши разом із «Барабукою» і партнерами запустять онлайн-читання з українськими письменниками та письменницями.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати