Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Майданчик має бути готовий прийняти бізнес»

На Дніпропетровщині відкриють два нові індустріальні парки
05 серпня, 09:57

Про це повідомив голова обладміністрації Олександр Бондаренко. За його словами, найближчим часом буде обрана управляюча компанія, яка забезпечить запуск проекту та поточний менеджмент. «У нас є три потенційні майданчики, щодо одного з них уже досягнуті попередні домовленості. Є оцінка вартості комунікацій, яких бракує, є алгоритм відкриття та реєстрації індустріального парку, що повністю опрацьований юристами. Ми знаємо, якому бізнесу пропонувати зайти на ці майданчики: у списку — 15-20 підприємств, які так чи інакше зацікавлені відкривати виробництва», — сказав О. Бондаренко.

За словами голови ОДА, раніше відкритий у Павлограді технопарк поки не заповнений виробництвами, і до нього складно залучати бізнес. «Коли його відвідали, виявилося, що там немає нормальних комунікацій. Складно запрошувати бізнес розгорнути виробництво в технопарку, в якому не підведені вода, електрика, каналізація. Майданчик має бути готовий прийняти бізнес — це одна з ключових функцій технопарку», — каже О. Бондаренко.

Проте проблеми створення технопарків цим не вичерпуються. Необхідно вживати заходи на державному рівні. За словами губернатора, на розгляді профільного комітету Верховної Ради перебуває законопроект, що передбачає підвищення податкових преференцій для технопарків. Зокрема, відміну ПДВ і мит на ввезення сировини й обладнання на територію індустріального парку, податку на прибуток на п’ять років. «Сподіваюся, восени законопроект потрапить до сесійної зали і буде прийнятий. Індустріальні парки — це точки зростання економіки. Їх запуск, а також реконструкція Дніпровського аеропорту, щоб можна було приймати навіть найбільші пасажирські літаки, виведуть економіку області на принципово новий рівень», — вважає О. Бондаренко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати