Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Маємо бути готові до будь-яких випадків»

У Дніпрі оперативний штаб напрацював алгоритми дій проти поширення коронавірусу
05 березня, 11:01

У Дніпрі проводять низку заходів із запобігання занесенню та поширенню коронавірусу. Так, за розпорядженням мера Бориса Філатова створено штаб із питань готовності та реагування на поширення гострої респіраторної хвороби, а також перерозподілено 98 млн грн до резервного фонду міського бюджету Дніпра на проведення оперативних заходів. За словами заступника міського голови — директора департаменту охорони здоров’я населення міськради Андрія БАБСЬКОГО, кошти витрачатимуть за потреби виключно на заходи для забезпечення максимальної безпеки медичних працівників, населення та лікувального процесу. Йдеться про закупівлю обладнання, в тому числі апаратів штучної вентиляції легень, а також витратних матеріалів, медикаментів, засобів особистого захисту, дезінфекції тощо.

«Оперативний штаб уже напрацював алгоритми дій як для запобігання поширенню коронавірусу, так і в разі його виявлення у Дніпрі. Водночас під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій департаменту охорони здоров’я населення надали дозвіл на використання коштів для придбання всього згаданого в оперативному режимі поза тендерних процедур, оскільки вони можуть зайняти багато часу. Наразі вже відомі потреби, ми працюємо над цим питанням. Сподіваємося, ситуація з коронавірусом омине нас, але ми маємо бути готові до будь-яких випадків», — сказав Андрій Бабський.

Він нагадав, що в разі спалаху коронавірусу в Дніпрі міську інфекційну лікарню №21визначено госпітальною базою. Із муніципального бюджету цьому закладу було надано 300 тис. грн на забезпечення лікувального процесу всім необхідним для перших 30 хворих. Водночас завідувач інфекційного відділення №1 міської клінічної лікарні №21, експерт з інфекційних хвороб департаменту охорони здоров’я населення міськради Володимир ЧУМАК наголосив, що приводів для паніки у Дніпрі щодо коронавірусу немає, а в разі його виявлення згадана лікарня завдяки зміцненню матеріально-технічної бази цілком готова надавати медичну допомогу.

Зі свого боку, керівниця відокремленого структурного підрозділу «Дніпровський міський відділ лабораторних досліджень» Наталя ЛЕБЕДИНСЬКА повідомила, що сформовано протиепідемічні бригади з цілодобовим чергуванням на випадок виявлення коронавірусу. «Наразі фахівці обласного лабораторного центру проводять температурний скринінг пасажирів у аеропорту і збирають епіданамнез із заповненням анкет у прибулих», — розповіла Наталя Лебединська.

Профілактичні заходи з дезінфекції нині посилено в усьому громадському транспорті Дніпра. На суворому дотриманні санітарних вимог та посиленні режиму дезінфекції в закладах освіти, спорту, позашкілля наголошують і в департаменті гуманітарної політики міськради. За словами заступниці директора згаданого департаменту Дар’ї БІЛОЇ, нині додатково збирається вся інформація про виїзди та повернення з-за кордону учнів, вихованців закладів, працівників. У разі виявлення коронавірусу в Дніпрі всі масові заходи будуть обмежені або заборонені.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати