Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Майже 200 країн, 50 тисяч журналістів

Світовий день молоді — вперше з українським перекладом
21 липня, 12:50

У Польщі тривають останні приготування до події світового масштабу — зустрічі Папи Франциска з молоддю, що відбудеться у Кракові. Заходи в рамках СДМ триватимуть з 25 по 31 липня. Для країни ця подія є знаковою, оскільки цього року відзначають 1050-ліття хрещення Польщі.

«Більше 500 тисяч осіб зі 187 країн світу вже зареєструвалось для участі в СДМ. Найбільш численні групи з Польщі, Італії, Франції, Іспанії, США і Німеччини, — зазначає секретарка Комісії у справах молоді Римо-католицької Церкви сестра Анна Заінчковська. — Проте з досвіду попередніх зустрічей число зареєстрованих треба множити на три. Реальна кількість молоді може бути до 1,5—2 мільйонів учасників». 

Українців для участі в СДМ зареєструвалось п’ять тисяч. «Більшість людей, які мають досвід перебування на СДМ, не реєструються. Вони вирішують питання своєї участі в останні дні, і саме для них створена реєстрація «last minute», що діє з 1 до 22 липня. Однак люди, які з тих чи інших причин не могли зареєструватися вчасно, під час основних подій зможуть розташуватися у спеціально виділеному секторі», — додала сестра Анна Заінчковська.

Вперше з початку проведення СДМ українці зможуть почути переклад події українською мовою. Окрім того, музиканти гурту «Кана» зробили українську версію гімну СДМ, причому для запису використали практично всі українські народні музичні інструменти і також відзняли кліп.

Організатори запевняють, що учасники Світового дня молоді перебуватимуть під опікою польської влади, заходи безпеки та медичної допомоги будуть на такому ж рівні, як під час саміту НАТО, який пройшов у Варшаві на початку липня. Організатори також очікують приїзду близько 50 тисяч журналістів та готують спеціальні майданчики з безкоштовним Wi-Fi, щоб працівники ЗМІ могли оперативно робити свої матеріали.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати