Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мер Кривого Рогу зійшов з дистанції

А у другий тур виходить його соратник Костянтин Павлов
17 листопада, 19:32

Міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул відмовився від боротьби за мерське крісло. Заява про це з’явилася на офіційному сайті виконкому міськради Кривого Рогу. «Віддаючи всі сили рідному Кривому Рогу, я, на жаль, не ставав молодше. Я завжди перед Вами відкритий і чесний. Не можу вас підвести й зараз, коли так необхідна інтенсивна робота. А здоров’я, на жаль, почало підводити. Працювати упівсили — це не для мене. Усвідомлюючи велику відповідальність перед кожним з криворіжців, я, на жаль, не зможу брати участь у другому турі виборів», — повідомив мер. За його словами, тепер у другий тур виходить його соратник Костянтин Павлов, з яким вони «працювали десять років в одній команді». «Я впевнений, що він порядний, принциповий і підготовлений кандидат на посаду мера, — зазначив Юрій Вілкул. — А наш блок «Українська перспектива», мої знання й досвід завжди будуть підтримкою Костянтину Павлову в міській раді».

Таке рішення Юрія Вілкула не стало несподіванкою для жителів Кривого Рогу. Нещодавно міський голова пройшов обстеження в київському Інституті серця. Лікарі виявили серйозні проблеми, і тепер він потребує тривалого лікування. «За останній місяць здоров’я нашого мера значно погіршилося — серйозні проблеми з серцево-судинною системою. За моїм наполяганням він пройшов додаткові обстеження в київському Інституті серця під керівництвом Бориса Михайловича Тодурова. Був проведений лікарський консиліум. Юрій Григорович — мужня людина, але з таким навантаженням серце може не витримати. Думки всіх лікарів однозначні — необхідні тривале лікування та реабілітація «, — повідомила головний лікар 9-ї міської лікарні Олена Климович за день до згаданої заяви мера.

Юрій Вілкул обіймає посаду міського голови Кривого Рогу з 2010 року. Буквально днями йому виповнився 71 рік, проте він знову балотувався на займану посаду. У першому турі виборів Юрій Вілкул вийшов у лідери та набрав 80,6 тис. (46,27%) голосів виборців. Його головний конкурент — кандидат від партії «Слуга народу» Дмитро Шевчик, керівник одного з ахметовських гірничо-збагачувальних комбінатів, отримав підтримку 45,2 тис. (25,95%) жителів міста. Третє місце посів — ексдепутат Верховної Ради Костянтин Павлов (Опозиційна платформа «За життя») — 15 941 (9,15%).

Тепер, після того, як Юрій Вілкул пішов, розстановка сил дещо змінюється — лідером перегонів стає Дмитро Шевчик. Щоправда, підтримка нинішнього мера може схилити чашу терезів у другому турі на користь Костянтина Павлова. Варто зауважити, що на виборах до міської ради Кривого Рогу лідером також став «Блок Вілкула «Українська перспектива», який набрав 30,88% голосів (19 мандатів). Далі йдуть «Слуга Народу» — 26,24% (16 мандатів), ОПЗЖ — 14,36% (9 мандатів), «Сила людей» — 7,56% (5 мандатів), «Європейська солідарність» — 6,39% (5 мандатів).

Судячи з усього, в міськраді й надалі діятиме коаліція більшості, що складається з «Української перспективи» і ОПЗЖ. Хоча успіх на цих виборах прихильникам Ю.Вілкула дався непростою ціною. Син мера — Олександр Вілкул заявляв, що на його батька чиниться серйозний тиск, а перемогу в один тур нібито вкрали. Після виборів довірені особи суперників намагалися оскаржити результати голосування. Міська виборча комісія, через суди, оголосила результати виборів із затримкою на тиждень.

Згідно із законодавством, повторне голосування з виборів міського голови має відбутися протягом трьох тижнів. Тепер стає зрозуміло, що боротьба за мерське крісло в Кривому Розі — на батьківщині Президента України Володимира Зеленського, буде ще гострішою.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати