Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мерія Дніпра переходить на дистанційний режим роботи

Щоб уникнути ймовірного поширення коронавірусу та зберегти керованість містом
17 березня, 18:31

Будь-які зустрічі та наради у приміщенні міськради скасовують. Також міська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розгляне можливе закриття у Дніпрі всіх громадських закладів — крім супермаркетів, аптек і автозаправних станцій. Про це йдеться в розпорядженні мера Бориса Філатова. Згідно з документом, особливий режим роботи триватиме до 3 квітня. На карантин переведуть максимально можливу кількість працівників муніципалітету, зокрема всіх співробітників, котрі мають дітей віком до 12 років. При цьому їхній середній заробіток буде збережено. Обмеження стосуватиметься також відряджень чиновників.

Під час дистанційного режиму співробітники міськради і комунальних підприємств у робочий час відповідатимуть на телефонні дзвінки, а також на листи та запити — у режимі онлайн. Письмові звернення громадяни зможуть залишати у спеціальній скриньці, котру розташують на центральному вході в міськраду. Решту документообігу опрацьовуватимуть через електронну пошту, інтернет-платформи тощо. В мерії працюватимуть телефони єдиної гарячої лінії для звернень громадян. Центр надання адміністративних послуг також переходить на дистанційне опрацювання документів.

Слід зазначити, що мерія Дніпра прийняла рішення про виділення на боротьбу з коронавірусом у своєму місті 98 млн гривень — майже стільки, скільки урядом України в масштабах усієї країни. Гроші насамперед спрямують на закупівлю медичного обладнання.

«Ми підтримуємо всі ініціативи уряду. Проблема полягає в тому, що в один момент може статися вибух захворювання по експоненті, кількість хворих різко почне збільшуватися з кожним днем у 2 рази. Жодна система охорони здоров’я в світі не може впоратися, якщо одночасно з’являється така кількість хворих, і вони потребують штучної вентиляції легенів», — сказав міський голова Борис Філатов. Тож міська влада закуповує нові апарати ШВЛ. Інфекційна лікарня №21, яку визначили опорною, розрахована на 200 пацієнтів. Тут є й ізольовані бокси на 30 осіб. Для будівлі цього медзакладу розроблено механізм знезараження стоків. Також мерія придбає кисневі апарати та 160 ранцевих розпилювачів для обробки сходових клітей, вестибюлів, під’їздів і ліфтів у багатоквартирних будинках.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати