Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мешканців Дніпра перевозитиме «Веселий Роджер»

Мер Борис Філатов оголосив про запуск безоплатного річкового таксі
25 липня, 12:41

Річкові «маршрутки» — невеликі катери — переправлятимуть містян через Дніпро в період вимушеного перекриття Центрального моста, який мер пообіцяв відремонтувати  до 14 вересня — Дня міста.

Реконструкція головного моста через Дніпро затягнулася на три роки, викликаючи справедливі нарікання містян. Підрядчики не квапляться з завершенням ремонту, а міські активісти намагаються викрити їх у неякісному проведенні робіт. Справа дійшла до того, що під час відвідин Дніпра новообраний Президент України Володимир Зеленський уклав з міським головою парі. Борис Філатов пообіцяв, що в разі зриву встановлених термінів добровільно піде у відставку. Аби впоратися з поставленим завданням, міська влада перекрила Центральний міст для автомобільного руху, пустивши транспортні потоки в об’їзд  іншими мостами.

Проте багато мешканців міста вважали за краще ходити пішки через Центральний міст, долаючи в один кінець дистанцію в два кілометри. Заповзятливі бізнесмени тут же спробували скористатися ситуацією, що склалася. Вони організували прокат велосипедів, а один пенсіонер почав перевозити пасажирів на моторному човні за помірну плату.

Вочевидь, у мерії вирішили взяти події під свій контроль. Комунальному підприємству «Міські причали» доручили організувати безоплатне перевезення містян на річковому транспорті. Це рішення повинні затвердити  депутати міської ради. Очікується, що всі витрати відшкодовуватимуться за рахунок місцевого бюджету. Мер Дніпра на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук» офіційно оголосив про запуск безоплатного річкового таксі. І опублікував розклад, за яким курсуватимуть безоплатні катери. «Із завтрашнього дня і до моменту відкриття Центрального моста в місті працюватиме БЕЗОПЛАТНЕ річкове таксі. Шість днів на тиждень — із сьомої ранку до восьмої вечора — в бік лівого та правого берегів ходитимуть два катери місткістю 50 пасажирів кожен». У пікові години судна курсуватимуть з інтервалом руху 15 хвилин. У звичайний час  інтервал руху — 30 хвилин. Причали для посадки та висадки розташовані в самому центрі міста — на Січеславській Набережній неподалік стели «Юність Дніпра» та на оглядовому майданчику житлового масиву Сонячний. Мер зауважив, що назва одного з пароплавчиків — «Веселий Роджер», і він схожий на піратський корабель. «Дорогі земляки, будь ласка, не треба уявляти себе піратами та брати мерію на абордаж, доки є тимчасові незручності», — пожартував Борис Філатов.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати