Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мінус 89 мільйонів

Обраховані втрати місцевих бюджетів Херсонщини через карантин
21 квітня, 18:49

Карантинні обмеження негативно впливають на наповнення бюджетів у населених пунктах Херсонщини, заявив заступник голови ОДА Вадим Чабан 21 квітня під час брифінгу щодо ситуації з коронавірусом в області.

«Станом на зараз обраховані втрати місцевих бюджетів від неотримання податків у розмірі 89 мільйонів гривень. З них приблизно 17 мільйонів — з податків на доходи фізичних осіб та інші місцеві податки і збори. Я вважаю, що при продовженні карантину, на жаль, динаміка не буде покращуватись», — заявив Вадим Чабан.

«Але ми знаємо, що робити після його припинення. Під головуванням голови ОДА розроблені заходи і ці пропозиції відправлені до Кабінету Міністрів із прив’язкою до конкретних потреб і вимог Херсонської області», — додав Чабан.

За його словами, в області відновив роботу великий гуртовий сільгоспринок у с. Великі Копані, який був тимчасово закритий через порушення вимог карантину. Як писав «День», закриття ринку викликало напругу  тисяч реалізаторів і покупців та місцевих фермерів, які працюють на ринку.

Керівник обласного штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації Юрій Ромаскевич розповів, що наразі відпрацьовуються пропозиції «адаптивного» або «розумного» карантину, щоб зменшити негативний вплив на економіку.

«Поступово певні обмеження за умови виконання санепіднорм будуть знижуватись. Сьогодні, на жаль, у місті (Херсон. — Авт.) стало набагато більше транспорту і людей. Я прошу, шановні, будь ласка, бережіть себе та своїх близьких. Ситуація не найкраща для прогулянок», — зазначив Ромаскевич.

Станом на 14.00 21 квітня на Херсонщині виявлено 70 лабораторно підтверджених випадків на коронавірус. Шість осіб одужали, один випадок летальний. Найбільший спалах спостерігається в Олешківському районі.

Юрій Ромаскевич також повідомив, що 19 квітня Херсонський лабораторний центр не працював через Великдень, а 20 квітня, опрацювавши 128 тестів, у центрі виявили 7 випадків COVID-19. Запитання кореспондента «Дня» про максимальну кількість ПЛР-тестів, які можуть робити в Херсоні протягом доби і скільки роблять таких тестів щодня, організатори брифінгу з ОДА спікерам не поставили.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати