Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Місяць культурної дипломатії України»

МЗС, Український інститут та «Вікімедіа Україна» запускають спільну кампанію
10 лютого, 19:20

#UkraineEverywhere — із таким закликом з 10 лютого до 10 березня відбудеться «Місяць культурної дипломатії України» у Вікіпедії. Кампанія спрямована на покращення та створення статей про Україну та українську культуру українською та іншими мовами, повідомляє www.kmu.gov.ua.

Місяць культурної дипломатії України буде присвячений відомим українським митцям кіно, музики, літератури, архітектури, дизайну, які зробили вагомий внесок у світову культуру і про котрих ще немає статей у Вікіпедії. В межах кампанії авторів закликають доповнювати та створювати нові статті іноземними мовами, щоб об’єктивна інформація про Україну була доступною у різних регіонах світу. З цією ж метою Міністерство закордонних справ України та Український інститут нещодавно запустили сайт Ukraine.ua.

«Для мільйонів людей Вікіпедія є першим джерелом інформації на найрізноманітніші теми. Саме тому важливо задіяти можливості Вікіпедії, аби розповідати світові про українські явища, імена і події зрозумілою для читачів мовою. Цей проєкт — про внесок українців до світової культури, тож ми розраховуємо залучити до нього якомога більше однодумців», — коментує генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко.

До кампанії уже долучились понад 15 університетів України, Чеської Республіки, США.

У межах проєкту планується проведення двох вебінарів 17 лютого (українською мовою) та 19 лютого (англійською мовою), які допоможуть ознайомитися або ж краще розібратися з написанням статей для Вікіпедії. Для участі необхідно зареєструватися до 16 лютого.

Нагадаємо, навесні 2020 року МЗС України розпочало співпрацю з ГО «Вікімедіа Україна», щоб наповнювати найбільшу у світі онлайн-енциклопедію — Вікіпедію — об’єктивною та достовірною інформацією про Україну.

У травні 2020 року відбувся онлайн марафон «Місяць української дипломатії». Упродовж місяця автори україномовної Вікіпедії доповнювали та створювали нові статті про зовнішню політику України, відносини з іншими країнами, участь в міжнародних організаціях, інтеграцію до ЄС, НАТО та публічну дипломатію.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати