Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мир, безпека і... політика

Юлія Тимошенко заявила про початок формування «військового кабінету»
31 жовтня, 11:39
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

У вівторок в Києві відбувся національний форум «Нова стратегія миру та безпеки». Безперечно, не можна не відзначити головний посил цього заходу — він, перш за все, політичний, а не безпековий. Кандидат у президенти України Юлія Тимошенко явно «приміряє» на себе роль Головнокомандувача. Після відкриття форуму понад дві години вона виступала перед аудиторією, обравши риторику боротьби з корупцією і захисту оборонного сектору. Це не дивно — і перша, і друга теми надактуальні для нашої країни, а отже, завжди перебуватимуть у топі уваги.

Із самого початку форуму при вході до НСК «Олімпійський» чергували представники УНА-УНСО, які обвинувачували Юлію Тимошенко в роботі на РФ. Насправді, саме тло газових скандалів ба навіть політичні загравання з Путіним у довоєнний час (зокрема, жарти щодо краватки Саакашвілі під час російсько-грузинської війни) не можуть не позначитись на репутації кандидата.

Інша річ, що такий «шлейф» торкається не лише її. У цьому й полягає драма вибору в наступних виборах президента, адже наявний спектр кандидатів цілком походить із часів формування кланового олігархату, тобто із часів Леоніда Кучми.

Тимошенко, як уже було згадано, розкритикувала нинішню владу за масштаби корупції в армії. «Масштаби корупційних апетитів Головнокомандуючого та його корумпованого оточення вражають», — заявила вона і додала, що «таких прикладів сотні».

Ще одним важливим моментом виявилась заява Юлії Тимошенко про початок формування військового кабінету, до компетенції якого буде належати розвиток стратегії миру для України. «Оголошую початок формування військового кабінету, склад якого буде оприлюднено до президентських виборів», — сказала лідер «Батьківщини». Вона заявила, що займатися цим процесом буде екс-депутат і колишній віце-прем’єр-міністр уряду АР Крим Андрій Сенченко, який «має досвід урегулювання конфліктів, що відбувалися на півострові в ці роки». Варто наголосити, що робота голови громадської організації «Сила права» Андрія Сенченка і нині відзначається активною боротьбою за відновлення державного суверенітету. У тому числі Андрій Сенченко системно займається захистом прав українських громадян, які постраждали від російської агресії, і робить принциповий акцент на тому, що відшкодовувати збитки й втрати за це має саме Росія.

Якщо зробити стислий висновок, можна сказати, що на лінію передвиборчої боротьби виходять уже цілком визначені сили, серед яких фігурують, зокрема, обличчя Петра Порошенка та Юлії Тимошенко. Навколо них, судячи з присутніх гостей, активно триває формування ареалу політичної та медіапідтримки. Важливо, щоб передвиборчі обіцянки зазначених кандидатів, зрештою, знайшли своє реальне втілення.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати