Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Митці збирають кошти на інструменти

5 грудня у Києві розпочнеться гуманітарний проєкт «28. МУЗИКА ГІДНОСТІ»
27 листопада, 19:15

Нині виникла нагальна потреба для учнів Київської спеціалізованої музичної школи ім. М. Лисенка із малозабезпечених сімей придбати скрипки. Про брак хороших інструментів для талановитих дітей розказав заступник директора цього навчального закладу Ігор ГРИБОВ і звернувся до українських митців за допомогою.

— Гуманітарний проєкт «28. МУЗИКА ГІДНОСТІ» київського художника Ігоря Рєдкіна — це культурно-освітня ініціатива, яка спрямована на підтримку обдарованих дітей у музичній царині, — розказав «Дню» модератор акції Олександр РУДЯЧЕНКО. — Наша мета — започаткувати галерею живописних портретів тих національних лідерів громадської думки, які з року в рік створювали сучасну вітчизняну популярну музику. Це стане початком великої колекції «28. МУЗИКА ГІДНОСТІ», презентація якої відбудеться 5 грудня в «Укрінформі». Роботи виставлять на аукціонні торги і протягом двох тижнів  вони експонуватимуться у вітринах агенції. Кошти від продажу портретів: Тараса Петриненка, Олега Скрипки, Кузьми Скрябіна, Святослава Вакарчука, Руслани, Джамали, ОNUKA (на фото), Вєрки Сердючки» та гуртів «ДахаБраха» і «Бумбокс» будуть  спрямовані на благодійність.

Організатори ініціативи «28. МУЗИКА ГІДНОСТІ» — «Укрінформ» та GornGroup, які  планують оплатити музичні інструменти для юних талантів і направити кошти на гранти навчання обдарованих дітей у кращих консерваторіях Європи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати