Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На 18 локаціях

У Дніпрі День міста зустрінуть по-родинному
10 вересня, 19:55

У майбутні вихідні Дніпро святкуватиме День міста. Через загальнонаціональний карантин його звичний формат змінили. Замість традиційних виступів зірок естради на Фестивальному причалі, в різних районах міста працюватимуть 18 локацій — зі своєю програмою, музикантами й аніматорами. Мер Дніпра Борис Філатов зауважив, що це буде родинне свято з дотриманням протиепідемічних заходів. Тому дніпряни зможуть відпочити, не виїжджаючи до центру міста, де зазвичай збиралися багатотисячні натовпи. «Однією з центральних подій буде концерт класичної музики просто неба на оновленій площі Шевченка — з виконавцями світового рівня. Якщо говорити про подарунки до Дня міста — тут ми також відходимо від традиційного «перерізування стрічок». Ми не підганяли під свято відкриття великих інфраструктурних проектів. Реконструйована вулиця Короленка вже відкрита, а решту деталей дороблять до Дня міста. Оновлена пішохідна вулиця Яворницького, капітально відремонтована Набережна на житловому масиві Перемога — всі ці роботи будуть закінчені, люди зможуть там гуляти та відпочивати з дітьми. Ще одна важлива подія — запуск електробуса на житловий масив Придніпровськ, що було моєю обіцянкою», — сказав мер Борис Філатов під час прес конференції. За його словами, через брак коштів реалізація цього проекту дещо затягнулася. Чималі зусилля через нинішню ситуацію в Білорусі були потрібні для одержання рухомого складу, замовленого на заводі.

Міський голова призвав дніпрян дотримуватися під час Дня міста заходів безпеки — масковий режим, збереження дистанції. Увечері на Фестивальному причалі відбудеться видовищна світлолазерна артінсталяція Dnipro Light Flowers, яку можна побачити з лівого і правого берегів Дніпра. Для цього непрацюючу 120-метрову заводську трубу вкриють понад 700 джерелами світла. На її вершині встановлять найпотужніший в Україні лазер. За словами директора департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Артема Неділько, це — перша частина проекту. В цілому, заплановано створення чи не найбільшої в світі синхронної інсталяції довжиною близько 7 кілометрів. Вона охопить 13 прикрашених труб.

Крім того, в святкові дні відбудеться виставка тюнінгованих авто, парад комунальної техніки, художні виставки та ярмарки, родинні пікніки, чемпіонат богатирів під головуванням Василя Вірастюка, а також регата, парад гідроциклів, екскурсія до розкопок Лазарівської церкви в Севастопольському парку. За словами начальника управління культури департаменту гуманітарної політики Євгена Хорошилова, урочисте відкриття Дня міста традиційно стартує біля пам’ятника Олександру Полю. На честь його 2020-й рік в Дніпрі оголошений роком першого почесного громадянина міста.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати