Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На перспективу

Львів прийматиме Міжнародну конференцію з хімії. 2026-го
24 червня, 12:52

Конференц-бюро спільно з Почесним амбасадором Львова Романом Гладишевським та науковцями Львівського національного університету імені  Івана Франка тривалий час працювали над заявкою щодо проведення Міжнародної конференції з хімії твердого тіла перехідних елементів у Львові. Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

У повідомленні, зокрема, зазначено, що нещодавно завершилася Міжнародна конференція з хімії твердого тіла перехідних елементів (International Conference on Solid Compounds of Transition Elements), яка цього року зібрала науковців зі всього світу у французькому Бордо. «Науковці Франкового університету гідно представили Україну та вибороли право на проведення наступної конференції у Львові, що запланована на 2026 рік. Зокрема, Комітет заходу підтримав подання львівських науковців, задекларувавши свою підтримку Львову та Україні», – зазначають у ЛМР.

На цьогорічній конференції Україну представляла делегація працівників кафедри неорганічної хімії, зокрема доценти Оксана Заремба, Наталія Муць, Світлана Пукас та аспірантка Ліана Зінько. На конференції вони презентували   результати власних експериментальних досліджень та взяли участь у наукових дискусіях. Загалом до Бордо на міжнародний хімічний форум прибули понад 100 науковців. Представницька мапа заходу – 18 країн (з Європи, Азії, Канади та США).

Довідково:

Міжнародна конференція з хімії твердого тіла перехідних елементів (SCTE) – один із найавторитетніших форумів у хімічній галузі, який вперше був проведений 1965-го у Франції. З 1965 до 2022 року конференцію було організовано 23 рази – відбувався захід в Австрії, Великій Британії, Іспанії, Італії, Нідерландах, Німеччині, Норвегії, Польщі, Португалії, Франції, Швейцарії та Швеції.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День».
Фото Львівської міської ради

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати