Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нагодувати і розмістити

Станом на 10 березня у транзитних пунктах зустрічі громадян у містах Слов’янськ та Костянтинівка загалом допомогли 4,5 тис. людей
11 березня, 11:29
НА ФОТО — СВІТЛАНА КОВАЛЕНКО, БАГАТОДІТНА МАТІР З ГОРЛІВКИ, ЯКА РАЗОМ ІЗ СІМ’ЄЮ ПЕРЕЇХАЛА ДО АРТЕМІВСЬКА... ІСТОРІЮ РОДИНИ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ЧИТАЙТЕ У НАЙБЛИЖЧИХ ВИПУСКАХ «Дня» / ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Серед них — 768 дітей і 108 людей з особливими потребами. Всі вони отримали допомогу і тимчасове житло в інших регіонах країни. Такі дані оприлюднила прес-служба ДСНС України.

Також у Державній службі з надзвичайних ситуацій відмічають, що сьогодні немає масового переміщення громадян зі сходу України. Проте, щодня до транзитних пунктів ДСНС у Слов’янську, Костянтинівці, а також до регіональних штабів звертаються за допомогою люди, які самостійно залишають небезпечні території. У пунктах переселенці отримують медичну, інформаційну та психологічну допомогу. Там людям пропонують варіанти розміщення в інших областях України і тимчасове житло.

Протягом останніх днів у транзитних пунктах зустрічі у Слов’янську та Костянтинівці зареєструвались 52 людини. Переважно це мешканці Дебальцевого, Алчевська, Світлодарська, Горлівки, Макіївки та Чорнухіного. Людям організували безкоштовний проїзд до обраного місця перебування в різних регіонах країни.

Також місцева влада та рятувальники продовжують допомагати людям на територіях Луганської та Донецької областей. Зокрема, днями аварійно-відновлювальна група Мобільного рятувального центру Сергія Лавриненка, що працює у Луганській області, разом з представниками товариства Червоного Хреста України, доставили більше чотирьох тонн гуманітарної допомоги у місто Попасна. Наразі більше тисячі мешканців Попасної живуть у 43 захисних спорудах, 527 сімей залишились без житла. Рятувальники доставили місцевим жителям засоби особистої гігієни, ковдри, інвалідні крісла і продукти харчування.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати