Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Не тільки заробітна плата, а й адаптація»

На Вінниччині від початку війни працевлаштували майже дві тисячі АТОвців
26 липня, 14:05
ФОТО KHM.DEPO.UA

Починаючи з 2014 року статус безробітного отримали 5928 вінничан з числа демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, 1841 особа — працевлаштована, 176 — отримали одноразову допомогу по безробіттю для відкриття власної справи, 25 — працевлаштовані на нові робочі місця, з компенсацією єдиного соціального внеску роботодавцю, 404             — пройшли професійне навчання, 481 — брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. За останній півроку наплив безробітних АТОвців зменшився. У період з січня-червня поточного року в обласній службі зайнятості отримували послуги 1194 безробітних, які відносяться до цієї категорії населення. Із них працевлаштувати вдалося 252 особи.

«На сьогодні на Вінниччині статус учасника бойових дій мають 15тисяч 107 осіб, 330 — стали учасниками війни, 401 — інвалідом війни, а 217 — загинули. Це офіційна статистика, — одразу каже головний спеціаліст Центру Міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО у Вінницькій області Олег Дмитрійчук. — Для тих, хто повернувся з війни, найпершим питання було і залишається працевлаштування, бо це не тільки заробітна плата та поліпшення соціального статусу, але й, в якісь мірі, адаптація і обов’язок — щодня ходити на роботу. У рамках програми з професійної адаптації військовослужбовців, які повернулися зі служби, було розроблено ряд заходів щодо працевлаштування і навчання ветеранів. Наразі укладено 46 договорів на надання охоронних послуги із загальноосвітніми закладами. Завдяки співпраці зі службою зайнятості, АТОвцям надається можливість отримати нову кваліфікацію чи спеціальність, або ж організувати власну справу. Настільки мені відомо, від початку проведення АТО і до сьогодні за фінансової підтримки служби зайнятості  бізнес започаткували 176 демобілізованих бійців. Станом на 1 липня поточного року в обласній службі зайнятості отримували соціальні послуги лише півтисячі безробітних з числа учасників АТО».

За статистичними даними Державної служби зайнятості, в Україні статус безробітного на сьогодні отримали 7,6 тисяч осіб з числа учасників АТО, з них 6,7       — отримують допомогу по безробіттю. Її середній розмір складає 4255 гривень, що на 652             гривні більше, аніж торік.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати