Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Не за регламентом

Як у Київраді обманули громаду, яка добивається появи скверу в центрі столиці
27 червня, 11:57
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Цього понеділка активісти, які відстоюють створення скверу на вулиці Саксаганського, 73, раділи, що комісія Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування не підтримала проект рішення про поновлення договору оренди держпідприємству «Південно-Західна залізниця», філії Укрзалізниці. Вони були присутні на цьому засіданні, пояснювали, чому подовжувати оренду не можна. Та вже наступного дня земельна комісія несподівано підтримала цей документ.

«День» давно стежить за темою. Нагадаємо, в оренді «Південно-Західної залізниці» ділянка перебуває з 2007 року. Компанія обіцяла збудувати там офісний центр, але жодних робіт не проводиться, територія перетворилася на занедбаний пустир. З минулого року громада просуває ідею створення там скверу, зараз її підтримує фракція «Самопомочі» Київраді.

«Так робиться, щоб на засіданні не була присутня громада тощо», — коментує дивне рішення земельної комісії Єгор НЕДАШКІВСЬКИЙ, керівник юридичного департаменту фракції «Самопомочі» в Київраді, експерт у галузі містобудування і землекористування. Тепер усе залежить від мера Києва Віталія Кличка — він може або підписати новий договір оренди, або ні.

Ще 17 травня депутати Київради від «Самопомочі» зареєстрували проект рішення, де йдеться про відмову «Південно-Західній залізниці» у поновленні договору оренди і про створення скверу. Земельна комісія мала розглянути його протягом 35 днів, але досі це не зроблено. «Земельна комісія фактично проігнорувала цей документ і, навпаки, розглянула проект рішення щодо поновлення оренди. Очевидно, якісь сили вплинули на депутатів, щоб порядок денний сформувався саме так, — зазначає Єгор Недашківський. — Ми будемо наполягати, щоб міський голова не підписував договір оренди, а Київрада прийняла рішення щодо відмови у його поновленні. Якщо міський голова підпише договір оренди, будуть підстави оскаржувати це у судовому порядку, оскільки порушений регламент».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати