Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Номери» розраховують на аншлаг

У будівлі Довженко-Центру вже 7 грудня відбудеться прем’єра театральної вистави за мотивами п’єси Олега Сенцова
20 листопада, 12:04

Олег Сенцов голодував 145 днів, вимагаючи звільнити всіх українських бранців Кремля. Щоби продовжити його справу, на «Сцені 6» у будівлі Довженко-Центру вже 7 грудня відбудеться прем’єра театральної вистави за мотивами п’єси Олега Сенцова «Номери», написаної вже за ґратами.

«Я вимушений працювати з моєю п’єсою заочно... Хотілося б наголосити, що це буфонада, гротеск. І головне завдання п’єси — це розважати. Це має бути смішно із самого початку й до кінця. Я вірю в нас! Я радий, що більше не буду один», — так написав Олег у листі, звертаючись до майбутніх своїх постановників.

«П’єса «Номери» для мене можливість сказати те, про що я ще не говорила, — розповідає режисер Тамара ТРУНОВА. — Для мене важлива та свобода, яку драматург дозволив мені в роботі з текстом, при цьому я намагалася зберегти все, написане Олегом. Я ставлю спектакль про набуту колективну безпорадність, про суспільство, яке розучилося хотіти і думати, адаптуючись до будь-яких змін, про людей, які не вірять, що можуть впливати на власне життя».

Генеральний продюсер кінокомпанії 435 FILMS Анна ПАЛЕНЧУК, яка за особистим бажанням Сенцова стала натхненником та організатором цієї постановки, щиро сподівається, що спектакль емоційно «зачепить» глядачів, збере повні зали, що є дуже важливим для Олега Сенцова особисто і буде дієвою підтримкою цієї непересічної особистості. «Номери» — це пророча п’єса, сюжет якої безпосередньо пов’язаний з долею її автора, незаконно ув’язненого в Росії громадянина України, для мене особисто це розповідь про суспільство, яке намагається побороти свої страхи, здобути утопічну свободу, але продовжує бігти по колу», — розповідає Анна (нагадаємо, про кастинг акторів на постановку «День» писав у № 158 від 5 вересня ц. р.).

Втілення п’єси у спектакль підтримав Український культурний фонд, а запорукою успіху «Номерів» є гра у п’єсі справді зоряного складу українських акторів. Гра фантастичної Римми Зюбіної, яка вже зіграла 50 ролей у театрі й понад 100 в кіно і телефільмах; улюбленця глядачів Андрія Ісаєнка «Суботи» з «Кіборгів», а також Валерії Ходос, Христини Синельник, Вікторії Авдєєнко, Віталія Ажнова, Володимира Кравчука, Міри Жучкової, Анни Кузіної, Дмитра Олійника, Руслана Коваля та Марії Заниборщ не залишить у залі байдужих.

Допрем’єрні безкоштовні покази для ветеранів АТО, друзів бранців Кремля, громадських активістів і ЗМІ відбудуться 27—29 листопада, вхід за запрошеннями.

Частина зібраних від продажу квитків коштів піде на допомогу родині Олега та всім українським політичним в’язням у Росії, задля визволення яких Сенцов ризикував життям.

Тізер вистави «Номери» режисера Андрія Литвиненка можна переглянути за посиланням.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати