Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нове житло для 16 родин

У Херсоні відремонтували черговий гуртожиток для переселенців
12 липня, 12:50

11 липня 50 людей (16 родин) із числа внутрішньо переміщених осіб отримали безкоштовні ордери на заселення до гуртожитку по вул. Поповича, 15. Ремонт на 900 кв. м виконано в межах реалізації проекту «Активізація територіальної громади Херсона для подолання проблем внутрішньо переміщених осіб», що фінансується Європейським Союзом спільно з міською владою.

«Це вже третій гуртожиток, який на 100% готовий до експлуатації. Ми вдячні європейським партнерам за підтримку, і самі докладаємо досить зусиль для того, щоб люди, які залишились без власних домівок, відчували, що ми піклуємось про них. Співпраця в межах проекту продовжується, зовсім скоро ми звітуватимемо перед ЄС за використані кошти і домовлятимемось про нові напрямки роботи», — коментує Херсонський міський голова Володимир МИКОЛАЄНКО.

Крім 16 житлових кімнат, у гуртожитку відремонтували дві кухні. У кімнатах відновлено підлогу, стіни і стелю, здійснено заміну труб водопроводу і каналізації, системи централізованого опалення, електричної мережі, встановлено лічильники води та електроенергії, металопластикові вікна і металеві кімнатні двері, на кухнях — електроплити, кухонні меблі з мийками, холодильники та бойлери, в туалетних кімнатах — нова сантехніка і пральні машини. Родини переселенців також отримають гігієнічні набори першої необхідності — подушки, ковдри, комплекти постільної білизни, махрові рушники, предмети особистої гігієни, миючі засоби та посуд.

Нагадаємо, 2016 року в межах згаданого проекту ЄС понад 200 переселенців отримали ордери на безкоштовні кімнати в гуртожитках Херсона. Кімнати надаються переселенцям безкоштовно і залишаться у власності територіальної громади міста. Загальний обсяг фінансування проекту становить 804 тисячі євро, 10% з яких — частка міського бюджету.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати