Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Новий поштовх до роздумів»

20 жовтня у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки Лариса Івшина представить новинку «Дня» «Сестра моя, Софія...»
19 жовтня, 19:36
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Газету «День» і університет поєднують багаторічні відносини. І одним із перших міст, де відбувається представлення книжкової новинки, традиційно є Луцьк (нагадаємо, у вересні редактор відділу історії та автори «Дня» представили видання «Сестра моя, Софія...» в Ізмаїлі та Болграді). Адже саме в цьому місті та місці, тоді ще у Волинському державному університеті, свого часу відбулася найперша презентація «дебютної» книги «Україна Incognita», котра, як виявилося, дала початок масштабній Бібліотеці газети. Головний редактор «Дня» є членом Наглядової ради університету, його Почесним професором. В оголошенні про цьогорічну презентацію університет наголошує, що головний редактор усеукраїнської газети «День» Лариса Івшина презентуватиме одну з найуспішніших книг цьогорічного Форуму видавців — «Сестра моя, Софія...».

Анна ДАНИЛЬЧУК, проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та роботи зі студентами Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки:

— Мені випала честь бути присутньою на першому представленні нової книжки від газети «День» «Сестра моя, Софія...», яка відбулася на книжковому форумі у Львові. Як завжди професійна команда «Дня» приготувала надзвичайно якісну презентацію — цікаві виступи непересічних авторів, концентровані смисли, неочікувані паралелі України і Болгарії, які уже наприкінці зустрічі, і ще навіть до прочитання книги, видалися мені такими природними і кровними, що мимоволі ставиш собі запитання — як ми не помічали цього раніше? В Лариси Олексіївни особливий талант — відчувати красу і мудрість, Софію у світі, у людях, в історії, осмислювати й висловлювати це, повертаючи нам втрачене та зафарбовуючи невидиме яскравими кольорами історії, зменшуючи простір нашого особистого і державного незнання. Для мене книга сповнена любові до спільного і відмінного між обома нашими народами. Наша історія, доповнена панорамним баченням розвитку сусідніх народів, особистості та міста, що славилися у спільному минулому, допомагають розкодувати раніше приховані смисли і віднайти шлях до себе істинних.

Ми дуже раді, що у четвер презентація книги «Сестра моя, Софія...» відбудеться у нашому університеті, що носить ім’я Лесі Українки. Вона, як і її дядько Драгоманов, — це теж наша спільна україно-болгарська історія, красива і мудра її сторінка. До того ж, це чергова зустріч із Ларисою Олексіївною, а отже — новий поштовх до розвитку і роздумів, пошуків і відкриттів. Чекаємо, любимо, читаємо, адже Софії-мудрості завжди хочеться іще!

ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Зустріч із головним редактором «Дня» відбудеться 20 жовтня о 15.00 в приміщенні бібліотеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, що на вул. Винниченка, 30а.

Нагадаємо, що книгу «Сестра моя, Софія...» та інші видання «Дня» можна придбати в мережі книгарень «Є» по всій Україні, в мережах «Дім книги» (Тернопіль, Хмельницький, Вінниця), «Книголюб» (Суми, Конотоп), «Книголенд» (Харків), а також у низці книгарень Львова, одеській «Книгарні-кав’ярні», івано-франківському «Букіністі», ужгородських «Книгах», ніжинському магазині «Освіта». Також легко просто замовити наші книжки в магазині на сайті газети і за телефоном відділу реалізації: (044) 303 96 23.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати