Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Подарунок від газети «День»

військовому госпіталю Дніпра передали представники молодіжної ради міста
25 лютого, 18:23
ФОТО НАДАНО МОЛОДІЖНОЮ РАДОЮ ДНІПРА

Представники молодіжної ради Дніпра передали Дніпропетровському військовому госпіталю подарунок від редакції газети «День». Нагадаємо, під час відкриття фотовиставки «День»-2019 у Музеї українського живопису головна редакторка Лариса Івшина відзначила вдячним словом медиків і військових та передала в подарунок госпіталю світлину — володаря «Золотого Дня» попередньої фотовиставки: «Доця» Євгена Сосновського з Маріуполя. «У нас тут є багато друзів, а особливо духовну причетність ми маємо до всіх, хто працює в лікарні імені Мечникова та військовому госпіталі. Я думаю, що це герої, до яких звернена вся країна. І в нас є фотографія, яку ми хотіли би залишити в подарунок», — сказала Лариса Івшина і передала роботу, на якій зображена дівчинка, яка тримає за руку військового.

«Фотографії, що ми побачили на відкритті виставки газети «День», не залишають нікого байдужим. І серед цих робіт є дуже символічна, яку відібрала редакційна колегія та особисто головна редакторка видання Лариса Івшина, щоби подарувати військовому шпиталю в Дніпрі. Ця фотографія відображає, мабуть, найбільшу цінність у світі — родину, дітей», — зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген ХОРОШИЛОВ.

«Коли я був на виставці, мене здивувало, які емоції вдалося передати фотографу. Ця дівчинка на фотографії, мабуть, чекає свого тата з фронту. Ви в шпиталі рятуєте захисників, щоби вони поверталися додому, до своїх дітей здоровими», — сказав 10-класник, представник молодіжної ради Дніпра Микита КЕРЕНЦЕВ під час передання світлини.

Для колективу військового шпиталю такий подарунок став несподіванкою. Заступник начальника військово-медичного клінічного центру Східного регіону з морально-психологічного забезпечення, підполковник Сергій БАЧИНСЬКИЙ каже, що світлину розмістять у хірургічному відділенні. Саме воно першим почало приймати поранених ще 2014 року. «З колективом газети «День» наш шпиталь знайомий з 2014 року. Журналісти працювали в нас, завжди залишали кілька десятків примірників свого видання, щоби бійці були ознайомлені з подіями в державі. Ми дуже вдячні за такий подарунок. Я впевнений, що бійцям сподобається ця світлина», — сказав Сергій Бачинський.

20 лютого в дніпровському Музеї українського живопису (площа Троїцька, 5А, 3-й поверх) розпочала свою роботу XXІ Міжнародна фотовиставка «День-2019». За сприяння мера Бориса Філатова уже кілька років поспіль Дніпро є першим містом, куди світлини експозиції привозять після презентації в столиці. Виставка триватиме до 29 лютого. Вхід вільний.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати