Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Понад 100 проєктів у сфері медицини та соцзахисту

буде профінансовано з Державного фонду регіонального розвитку 2019 року
30 липня, 12:44

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України продовжує реалізацію важливих проєктів у регіонах у межах фінансування з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Відтак Мінрегіоном схвалено фінансування 109 проєктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів у сфері охорони здоров’я та соцзахисту на суму майже 1,3 млрд грн. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, передає www.kmu.gov.ua.

 «Це будівництво, реконструкція, капремонт та закупівля необхідного обладнання в лікарні, клініки та поліклініки, перинатальні та рекреаційні центри, амбулаторії та інші медзаклади, а також ремонт і реконструкція дитячих будинків та інших об’єктів», — сказав він.

У цілому вже схвалено фінансування з Держфонду регіонального розвитку на реалізацію 707 проєктів регіонального розвитку в усіх областях України. Це будівництво і реконструкція шкіл і дитячих садків (277 проєктів), закладів охорони здоров’я та соцзахисту (109 проєктів), культури (38), спорту (131), дорожньо-транспортної інфраструктури (47), водопостачання та водовідведення (50) та інші важливі регіональні проєкти.

Крім цього, сьогодні в регіонах України за рахунок субвенції з державного бюджету на сільську медицину триває активне будівництво сучасних сільських медичних амбулаторій для підвищення якості і доступності медпослуг у сільській місцевості. «Наразі вже майже 100 амбулаторій побудовано у різних селах і селищах по всій території України. Всього наразі затверджено фінансування будівництва 561 такого об’єкта. І ми плануємо збільшувати цю цифру в подальшому», — зазначив заступник міністра.

Реалізація цього проєкту передбачає будівництво сучасних будівель нових медамбулаторій, закупівлю необхідного обладнання для лікарів, а також створення умов для проведення телемедицини.   

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати