Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Понад 77 500 обстежень

здійснено в Києві від початку дії проекту «Лікар у Вашому домі»
29 травня, 10:09

За минулий тиждень у межах проекту «Лікар у Вашому домі» здійснено 1238 обстежень, а загалом від початку дії проекту було проведено 77 574 обстеження. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола ПОВОРОЗНИК, повідомляє kyivcity.gov.ua.

«У межах проекту кожен охочий може безоплатно пройти медичні обстеження в наметах з написом «Лікар у Вашому домі» в усіх районах столиці. Зокрема, отримати первинні консультації щодо стану здоров’я, пройти експрес-тестування на неінфекційні захворювання, перевірити рівень цукру та холестерину у крові, виміряти артеріальний тиск, визначити індекс маси тіла», — розповів Микола Поворозник.

Так, за результатами обстежень минулого тижня, у 1000 киян у межах проекту виявлено надмірну вагу, у 584 — підвищений артеріальний тиск, у 335 — високий рівень цукру крові, у 522 — високий рівень холестерину.

Крім того, минулого тижня здійснено 88 виїздів мультидисциплінарних бригад. «До складу бригади входять лікар і медсестра первинної ланки, вузькопрофільні спеціалісти. Вони виїжджають до соціально незахищених сімей або до киян, які не можуть самостійно дістатися до медичного закладу, аби отримати допомогу», — пояснив Микола Поворозник.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати